Golf Variant

Noul Golf Variant

O nouă dimensiune a spaţiului.

Centru de servicii

  • Adresa: 307200 Timisoara
    Calea Lugojului nr. 93
    Ghiroda Bifurcatie Aeroport
  • Vânzări:Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
    Sambata: 09:00 - 15:00
  • Service si Accesorii:Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Maria Franciac

Asistent vânzări

Georgia Stroescu

Asistent vânzări

Noul Golf Variant

Pregătit, indiferent ce ar urma.

100 % Golf. Un compliment mai mare nu poate fi făcut unui combi. Iar Volkswagen Golf Variant îl merită din plin. Cu atât mai mult cel de ultimă generaţie. Pentru că designul său dinamic, motorizările sportive şi numeroasele sisteme de asistenţă îi dezvăluie originea prin fiecare detaliu. Şi îşi depăşeşte chiar modelul care i-a servit drept exemplu la capitolul spaţiu.

Dotări şi Design

Exterior

Acest design vă va încânta zi de zi.

Faptul că Golf Variant este mai mult decât un simplu automobil util în cotidian îl puteţi observa imediat datorită limbajului de design dinamic şi elegant şi datorită numeroaselor detalii care indică nivelul calitativ ridicat. Este un automobil conceput pentru cei care vor să se prezinte cu rafinament în orice situaţie.

VW Golf Variant: Exterior

La Golf Variant vă vor atrage atenţia imediat barele de protecţie vopsite în culoarea caroseriei, dar şi luminile de zi cu LED ale farurilor frontale, precum şi luminile de semnalizare, ambele fiind integrate în carcasele farurilor principale cu halogen. Printre detaliile atractive se mai numără grila radiatorului şi grilele prizelor de aer, ambele fiind negre, în manieră clasică.

Partea din spate este de asemenea impresionantă: de la hayonul cu eleron integrat şi masca dublă a barei de protecţie, cu stopuri cu LED, la elementele reflectorizante integrate şi difuzorul negru. Întregul design este desăvârşit de barele de plafon marcante. Acestea oferă suportul necesar pentru a transporta obiectele mai mari şi sunt negre la toate versiunile de echipare. Opţional, începând cu linia de echipare Comfortline, acestea pot fi şi argintii eloxate.

Interior

Spaţiul întâlneşte confortul, calitatea şi tehnologiile de ultimă oră.

Iată ce vă oferă Golf Variant la interior. Toate acestea au un singur scop: să vă asigure călătorii cât mai relaxante.

VW Golf Variant: Interior

Interiorul modelului Golf Variant vă invită să luaţi loc şi să rămâneţi cât mai mult timp în maşină. Unul dintre motive: proporţiile generoase, care oferă atât pasagerilor din faţă, cât şi pasagerilor din spate mult spaţiu la nivelul picioarelor. Interiorul se mai caracterizează şi prin materiale de înaltă calitate, atent prelucrate, dar şi printr-o serie de soluţii de detaliu, superioare din punctul de vedere al aspectului, dar şi al fineţii la atingere. Putem lua ca exemplu scaunele ergonomice, spaţiul mare de încărcare, butoanele cu iluminare albă şi consola centrală care este uşor întoarsă spre şofer şi care, datorită caracteristicilor ergonomice speciale, permite utilizarea optimă a comenzilor.

Design iluminare

Cu tehnologia LED, automobilul devine şi mai carismatic.

Golf Variant vă oferă tehnologie de ultimă oră şi în privinţa sistemelor de iluminare, astfel încât să beneficiaţi mereu de vizibilitate optimă.

VW Golf Variant: Design iluminare

Farurile cu halogen şi cu lumini de zi cu LED oferite ca dotare standard vă asigură o bună vizibilitate, chiar şi în condiţii nefavorabile. Datorită funcţiei de reglare a distanţei de iluminare, care este de asemenea o dotare standard, distanţa de iluminare va fi adaptată la diferitele niveluri de încărcare a maşinii.

Cu farurile cu LED oferite ca dotare opţională, designul modelului Golf Variant va fi evidenţiat deosebit de bine. Aceste faruri au un consum de energie redus şi vă menajează ochii, generând o lumină asemănătoare celei naturale. Astfel vă ajută să vedeţi mai bine carosabilul şi pe ceilalţi participanţi la trafic, chiar şi în condiţii slabe de vizibilitate.

Luminile integrate cu funcţie Cornering (disponibile opţional) vă ajută să recunoaşteţi mai devreme obstacolele. La buna vizibilitate contribuie de asemenea sistemul opţional de spălare a farurilor (cu martor de avertizare pentru nivelul lichidului de spălare).

Jante

Arată bine: gama de jante oferite pentru Golf.

Combinaţia de jante şi anvelope cu care Golf Variant arată cel mai bine este un aspect care ţine de gusturile fiecăruia. În orice caz însă, orice model de jante din aliaj uşor subliniază caracterul sportiv al modelului Golf Variant.

VW Golf Variant: Jante

Dumneavoastră alegeţi: indiferent de modelul de jante din aliaj uşor pentru care veţi opta, acesta va accentua caracterul sportiv al modelului Golf. Puteţi alege din diferite dimensiuni, de la 15 la 18 inchi, cu variate modele de design dinamic şi cu diferite opţiuni privind finisajul suprafeţei şi culoarea. Fie că alegeţi jante mate, eloxate sau gloss, automobilul dumneavoastră Golf va beneficia în orice caz de o alură dinamică, deoarece toate modelele de jante îi accentuează şi mai mult designul plin de personalitate.

Eficienţă

Motoare

Eficienţă ridicată. Emisii scăzute.

Motoarele TSI au la bază tehnologi e de ultimă oră oferind performanţe superioare şi consum redus, datorită inovatoarei şi eficientei tehnologii de Downsizing.

Inovatoarele motoare TDI oferite pentru Volkswagen Golf Variant îmbină plăcerea neîngrădită a condusului, cu valorile reduse ale emisiilor.

VW Golf Variant: Motoare

Motoarele TSI pe benzină conving cu putere şi eficienţă. Încă de la turaţii reduse beneficiaţi de cuplul maxim. Aceste motoare permit de asemenea dezvoltarea foarte uniformă a puterii, datorită combinaţiei optime de cilindree redusă, supraalimentare turbo şi injecţie directă. În acest sens am aplicat tehnologia Downsizing. Aceasta înseamnă că motoarele generează o putere ridicată, în ciuda reducerii cilindreei.

Motoarele TDI sunt motoare diesel cu supraalimentare cu turbină şi injecţie directă Common Rail. Sunt caracterizate prin niveluri ridicate de eficienţă, putere şi cuplu. De asemenea, nivelul de zgomot este redus, iar cuplul ridicat permite şi condusul în manieră mai sportivă.

4MOTION

Rămâneţi cu roţile pe pământ.

Doriţi să puteţi avansa cu tracţiune optimă inclusiv pe teren accidentat şi umed? Cu tracţiunea integrală 4MOTION oferită ca dotare opţională veţi putea face acest lucru aproape peste tot.

VW Golf Variant: Tracţiunea integrală 4MOTION

Tracţiunea integrală 4MOTION distribuie în mod inteligent cuplul motorului către cele patru roţi în funcţie de necesar. Astfel pot fi evitate blocările roţilor şi rotirile acestora în gol, iar automobilul dumneavoastră va avea tracţiune optimizată pe aproape orice fel de suprafaţă de rulare. 4MOTION vă va spori astfel confortul.

Sistemul de management activ al cilindrilor

Economisiţi combustibil.

La sarcini reduse cel mai probabil că nici nu veţi observa că motorul funcţionează doar cu doi cilindri. Este posibil datorită funcţiei de dezactivare a cilindrilor. Astfel puteţi reduce considerabil consumul de benzină.

VW Golf Variant: Sistemul de management activ al cilindrilor

Dacă în timp ce vă deplasaţi, motorul este supus doar unei sarcini reduse, sistemul de management activ al cilindrilor (ACT) determină dezactivarea a doi din patru cilindri. Astfel scade consumul de combustibil fără ca funcţionarea lină a motorului să fie afectată. Deoarece acest proces are loc în mod aproape imperceptibil, puteţi să vedeţi pe afişajul multifuncţional de la bord când motorul funcţionează în modul economic, cu doar 2 cilindri activi.

Funcţia de selectare a modului de condus

Noul Golf Variant se adaptează stilului în care conduceţi.

Preferaţi să conduceţi economic sau mai degrabă sportiv? Sau puneţi mai mult preţ pe confort? Cu funcţia opţională de selectare a modului de condus puteţi adapta caracteristicile dinamice ale maşinii la stilul dumneavoastră de condus şi la starea drumului şi a traficului.

VW Golf Variant: Funcţia de selectare a modului de condus

Cu Golf conduceţi dinamic şi totodată economic. Vă doriţi totuşi uneori ca automobilul dumneavoastră să aibă setări şi mai sportive? Aţi dori să conduceţi mai eficient? Cu funcţia opţională de selectare a modului de condus puteţi să luaţi aceste decizii în fiecare situaţie în parte, în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Pentru a alege, trebuie doar să apăsaţi butonul aferent sau să selectaţi modul de condus prin intermediul sistemului de infotainment. În funcţie de alegerea dumneavoastră vor fi adaptate automat caracteristicile propulsiei, ale direcţiei, iar la transmisia automată DSG cu două ambreiaje vor fi adaptate de asemenea punctele în care vor fi schimbate vitezele.

Modul de condus ECO, de exemplu, ajută şoferul să conducă mai ecologic şi mai eficient. În acest sens adaptează, printre altele, caracteristicile motorului şi activează sistemul Start-Stop, dacă acesta este dezactivat. De asemenea va fi activat reglajul de optimizare a consumului aferent sistemului de climatizare şi managementului termic. Dacă aţi optat pentru transmisia automată DSG cu două ambreiaje, sistemul va determina schimbarea mai rapidă a treptelor şi va activa cât mai des posibil funcţia economică de rulare liberă.

Bineînţeles că puteţi savura şi confortul obişnuit: selectând modul NORMAL. Dacă doriţi în schimb să conduceţi deosebit de sportiv sau să înfruntaţi dinamic provocările unui drum virajat, atunci modul SPORT este cel potrivit pentru dumneavoastră. De flexibilitate veţi beneficia folosind modul INDIVIDUAL: cu acesta puteţi să selectaţi o combinaţie de reglaje care să corespundă cu precizie preferinţelor dumneavoastră şi puteţi salva chiar şi reglajele pentru încălzire şi climatizare, dar şi pentru faruri.

Multimedia

Sisteme radio

Dacă doriţi, puteţi să ascultaţi doar radio.

Dacă vă place să ascultaţi muzică în timp ce conduceţi, dar doriţi totodată să fiţi mereu informat şi să nu renunţaţi la confort, atunci veţi fi încântat de cele două sisteme radio care vă stau la dispoziţie.

VW Golf Variant: Sisteme radio

Printre cele mai interesante funcţii ale sistemului radio Composition Colour, care este inclus în dotarea standard, se numără display-ul color tactil cu diagonala de 16,5 cm (6,5 inchi). Din cele opt difuzoare se aud emisiunile posturilor radio FM sau muzica în format MP3 sau WMA. Sursele acestor fişiere radio pot fi atât card-uri SD, cât dispozitive externe conectate la mufa AUX-IN.

Sistemul radio Composition Media dispune de 8 difuzoare, de o unitate CD, plus toate interfeţele de conectare ale sistemului radio descris mai sus, precum şi o interfaţă USB şi posibilitatea de a conecta telefoanele mobile prin Bluetooth. De asemene utilizarea sa este foarte confortabilă, pentru că touchscreen-ul color are diagonala de 20,3 cm (8 inchi).

Ambele dispozitive sunt echipate cu o antenă Diversity, care optimizează recepţia chiar şi în condiţii dificile.

Navigaţie

Dumneavoastră vă alegeţi copilotul.

O maşină mare, cu infotainment pe măsură. La bordul modelului Golf Variant aveţi posibilitatea să alegeţi dintr-o gamă largă de dotări care vă vor spori considerabil confortul.

VW Golf Variant: Navigaţie

Pentru Golf Variant puteţi alege dintre două sisteme de navigaţie oferite ca dotări opţionale. Sistemul Discover Media este echipat cu un touchscreen color de 20,3 cm (8 inchi), cu 8 difuzoare, recepţie radio FM, unitate CD, două sloturi pentru carduri SD, interfeţe AUX-IN şi USB, o interfaţă de telefonie mobilă prin Bluetooth şi actualizări gratuite de soft.

Iar dacă vă doriţi şi mai mult: sistemul de navigaţie Discover Pro oferă chiar şi funcţia inovatoare de control prin intermediul gesturilor. Astfel puteţi trece de exemplu de la un post radio la altul, executând doar un mic gest cu mâna, sau puteţi modifica setări ale maşinii, precum intensitatea de iluminare de la interior. Sistemul mai are un ecran mare, de 23,4 cm (9,2 inchi), care afişează la calitate optimă hărţi 3D. Printre dotările sale se mai numără: opt difuzoare, recepție radio FM, o unitate CD compatibilă MP3, AAC şi WMA, două slot-uri pentru carduri SD, interfeţe AUX-IN şi USB, precum interfaţa pentru conectarea prin Bluetooth a telefonului mobil.

Car-Net Guide & Inform

Nu mai plecaţi la drum fără internet.

În multe domenii internetul poate fi extrem de util – la fel şi în maşină. Puteţi fi în permanenţă informat asupra situaţiei actuale din trafic, vă puteţi planifica din timp călătoriile și aveți la dispoziție multe alte funcții suplimentare prin serviciile on-line “Car-Net Guide & Inform”.

VW Golf Variant: Car-Net Guide & Inform

Pachetul de servicii “Guide & Inform” vă este oferit opţional în combinaţie cu sistemele de infotainment Discover Media şi Discover Pro. Astfel puteţi să utilizaţi informaţii actuale de pe internet şi puteţi identifica în care parcare găsiţi locuri libere. Funcţia de căutare a destinaţiilor speciale vă permite să descoperiţi destinaţii interesante precum hoteluri, restaurante sau staţii de alimentare.

Guide & Inform Plus, pe care îl puteţi testa gratuit timp de trei ani în combinaţie cu Discover Pro, vă va ajuta şi mai mult să vă orientaţi. Pentru că astfel veţi avea acces, de exemplu, la imagini din satelit şi la imaginile detaliate oferite de Google Earth®, precum şi la fotografiile panoramice de 360° de la Google Street View® (în anumite ţări nu este disponibil).

Telefonie.

Cu ambele mâini pe volan, puteţi vorbi la telefon în siguranţă.

Împreună cu sistemele de navigaţie şi începând cu sistemul radio Composition “Media”, oferta Golf Variant include la capitolul dotări și sisteme de comunicații un dispozitiv hands-free integrat, cu interfaţă Bluetooth Audio. Acesta poate fi operat foarte facil prin intermediul touchscreen-ului sistemului radio și respectiv al celui de navigaţie.

VW Golf Variant: Telefonie

Nu mai rataţi niciun apel telefonic, rămânând totodată concentrat asupra traficului. Cele două interfeţe opţionale pentru telefonie vă permit să vorbiţi confortabil la telefon în timp ce călătoriţi. Astfel calitatea convorbirilor este ridicată, deoarece sistemele dispun de procesor digital de voce, microfon de calitate superioară în plafon, precum şi de difuzoarele maşinii. Recepţia este optimă chiar şi în condiţii nefavorabile, datorită conectării la antena exterioară.

Pregătirea “Comfort” permite conectarea inductivă a telefonului mobil cu antena exterioară, în baza sistemului fără fir din cotiera centrală. Astfel nu mai este necesară achiziţia unui suport special pentru telefonul mobil. Pregătirea “Business” permite chiar continuarea convorbirilor începute în afara maşinii, prin conectarea prin Bluetooth cu sistemul hands-free. Telefonul poate fi păstrat în buzunar sau în poşetă. Operarea se face în acest caz prin comandă vocală, cu ajutorul volanului multifuncţional sau prin intermediul sistemului de infotainment. Simplu şi exact aşa cum doriţi dumneavoastră.

În funcţie de tarifele dumneavoastră pentru serviciile de telefonie mobilă, atunci când recepţionaţi pachete de date prin intermediul internetului, pot fi generate costuri adiţionale – mai ales în străinătate (de ex. taxe de roaming). Departamentul Accesorii Originale Volkswagen vă recomandă în mod expres să încheiaţi cu furnizorul dumneavoastră de telefonie mobilă un contract cu un abonament pentru traficul nelimitat de date!

DYNAUDIO Excite

Un deliciu pentru auz.

Specialistul danez pentru sisteme de sonorizare premium, Dynaudio, a analizat modelul Volkswagen Golf Variant şi l-a echipat cu un sistem de sonorizare adaptat special interiorului acestuia.

VW Golf Variant: Dynaudio Excite

Dacă doriţi să savuraţi toate nuanţele fine ale muzicii, cu başi precişi şi înalte clare precum cristalul, atunci ar trebui să ascultaţi muzica redată de sistemul de sunet DYNAUDIO Excite, conceput de specialistul HiFi danez Dynaudio. 8 difuzoare special reglate pentru interiorul maşinii şi un subwoofer performant, precum şi un amplificator digital cu 10 canale, cu o putere totală de 400 de waţi vă cântă melodia potrivită fiecărei călătorii.

Datorită procesării digitale a semnalului (DSP), care are în vedere modul de difuzare al fiecărei incinte acustice în funcţie de poziţia în care se află, beneficiaţi de sunet optim indiferent de locul pe care călătoriţi. Fie că preferaţi să ascultaţi muzică rock, electronică sau clasică, la volum maxim sau în surdină: la finalul călătoriei veţi coborî mai relaxat din maşină.

Sisteme de asistenţă

ACC şi „Front Assist“

Puteţi să vă relaxaţi, chiar şi atunci când traficul este aglomerat.

Vă doriţi şi dumneavoastră câteodată un sistem de asistență care să monitorizeze pentru dumneavoastră traficul care se desfăşoară pe următorul segment de drum? Cu sistemul de monitorizare a vecinătăţii “Front Assist” această dorinţă devine realitate.

VW Golf Variant: ACC şi “Front Assist”

În trafic puteţi rămâne relaxat, dacă păstraţi suficientă distanţă faţă de maşina din faţă. Funcţia opţională de reglare automată a distanţei ACC vă ajută în acest sens.

ACC măsoară distanţa şi viteza faţă de autovehiculele care se deplasează în faţă. În ambuteiaje şi coloane de maşini, sistemul, în combinaţie cu transmisia opţională cu două ambreiaje DSG, frânează maşina chiar şi până la oprire. Iar dacă staționarea nu depăşeşte o anumită durată, sistemul poate chiar să pornească din nou maşina de pe loc. La viteze de deplasare de până la 210 km/h, sistemul poate menţine automat distanţa faţă de autovehiculul din faţă, în funcţie de anumite limite ale capacităţii tehnice de funcţionare a sistemului.

Uneori se ivesc situaţii neprevăzute, care vă obligă să frânaţi rapid şi puternic. În astfel de cazuri, sistemul opţional de monitorizare a vecinătăţii “Front Assist” vă poate veni în ajutor. Sistemul vă avertizează dacă recunoaşte o situaţie cu risc de coliziune cu vehiculul din faţă, în anumite limite ale capacităţii sistemului. În situaţii deosebit de riscante, sistemul vă poate ajuta la frânare şi poate chiar frâna automat, pentru a reduce viteza la care se produce impactul.

Funcţia City de frânare de urgenţă poate interveni în traficul urban, la viteze de deplasare reduse. Iar funcţia Pedestrian Monitoring poate detecta, în anumite limite ale sistemului, dacă, de exemplu, un pieton intră în mod neaşteptat pe carosabil. Sistemul de asistenţă vă avertizează, vă ajută să frânaţi sau frânează în mod autonom, toate acestea supunându-se anumitor limite tehnice ale sistemului. Astfel, o eventuală coliziune poate fi complet evitată sau gravitatea acesteia poate fi redusă.

Trailer Assist

Manevrele cu remorca devin mai facile.

Decât să vă pierdeţi cumpătul, mai bine faceţi-vă viaţa mai uşoară. Automobilul dumneavoastră Golf Variant poate prelua controlul direcţiei în locul dumneavoastră la parcarea şi manevrarea maşinii la care aţi ataşat o remorcă. Sistemul opţional Trailer Assist vă scuteşte de multă muncă.

VW Golf Variant: Trailer Assist

Manevrele cu remorca pot să pună la încercare nervii multora, pentru că remorca de multe ori nu reacţionează aşa cum suntem obişnuiţi. Unghiul de bracare este decisiv pentru deplasarea precisă în marşarier: asistentul opţional Trailer Assist preia controlul direcţiei în locul dumneavoastră. Trebuie să selectaţi mai întâi marşarierul, să apăsaţi apoi butonul sistemului de asistenţă şi să introduceţi direcţia în care doriţi să se deplaseze remorca, folosind butonul pentru reglarea oglinzilor exterioare. Acum maşina dumneavoastră va controla automat direcţia, în timp ce dumneavoastră schimbaţi treptele de viteză, acceleraţi şi frânaţi. Deci dumneavoastră deţineţi în permanenţă controlul.

Senzorul “Blind Spot” cu asistent pentru ieşirea din parcare

Lăsaţi manevrele de parcare în seama maşinii dumneavoastră.

Senzorul opţional “Blind Spot” cu asistent pentru ieşirea din parcare vă avertizează de existenţa maşinilor în unghiul mort, în anumite limite ale capacităţii sistemului. La parcarea cu spatele, sistemul monitorizează zona din partea laterală şi din spatele maşinii dumneavoastră.

VW Golf Variant: Senzorul “Blind Spot” cu asistent pentru ieşirea din parcare

Dacă din spate se apropie o maşină pe care nu o puteţi vedea în oglinda laterală şi nici în cea din spate, atunci aceasta se află în mult temutul unghi mort. La schimbarea benzii vă ajută consacrata privire peste umăr, iar acum vă vine în ajutor şi senzorul opţional Blind Spot. Acesta vă poate avertiza încă de la viteze de deplasare de 15 km/h, cu ajutorul LED-urilor de pe oglinzile exterioare. Dacă dumneavoastră totuşi semnalizaţi, LED-urile de avertizare vor clipi mai puternic şi mai rapid, pentru a vă atrage atenţia asupra vehiculului din unghiul mort.

În combinaţie cu asistentul de menţinere a benzii de rulare Lane Assist, senzorul Blind Spot vă poate chiar avertiza intervenind cu o măsură de corecţie asupra direcţiei, în limitele posibilităţilor sistemului.

Iar asistentul pentru ieşirea din parcare vă ajută la ieşirea cu spatele de pe un loc de parcare, în anumite limite ale sistemului. Senzorii din bara de protecţie spate permit sistemului să monitorizeze traficul perpendicular din spatele maşinii. Dacă din lateral se apropie un alt autovehicul, un biciclist sau chiar un pieton, veţi fi avertizat cu un semnal sonor şi cu un afişaj pe display-ul sistemului de infotainment. Dacă şoferul nu reacţionează la timp, sistemul poate reduce gravitatea urmărilor unei eventuale coliziuni sau o poate chiar evita în totalitate, în cazul ideal.

Confort

Active Info Display

Vedeţi exact acele informaţii pe care doriţi să le vedeţi.

Ceasurile de bord sunt de domeniul trecutului. Treceţi de la ceasurile clasice – la un display de înaltă rezoluţie. Inovatorul panou multifuncţional Active Info Display vă poate oferi mult mai multe informaţii decât doar viteza şi nivelul combustibilului.

VW Golf Variant: Active Info Display

La Active Info Display (dotare opţională) beneficiaţi de avantajele unei planşe multifuncţionale de instrumente, dar pe un display TFT color de înaltă rezoluţie de 31 cm (12,3 inchi.)

Diferitele info-profiluri vă permit să puneţi accent pe informaţiile care vă interesează în mod deosebit şi care vor fi afişate pe display alături de datele clasice precum turaţia, viteza şi kilometrii parcurşi.

Puteţi selecta aceste moduri rapid şi simplu, cu ajutorul volanului multifuncţional. După cum aveţi nevoie, puteţi accesa de exemplu detalii despre călătorie sau să solicitaţi afişarea activităţii sistemelor de asistență a şoferului. Suprafaţa afişajului poate fi utilizată şi mai bine prin afişarea unor date adiţionale în cadranele ceasurilor.

La sistemul multimedia Discover Media puteţi decide dacă doriţi afişarea hărţii de navigaţie pe Active Info Display sau mai bine clasic, pe display-ul dispozitivului. La Discover Pro ambele versiuni de afişare sunt disponibile simultan.

Trapa panoramică rabatabilă şi glisantă

Pentru perspective care îi vor încânta pe toţi cei aflaţi în maşină.

Vă doriţi călătorii mai luminoase, mai aerisite şi cu mai multă bună dispoziţie? Atunci optaţi pentru trapa panoramică rabatabilă şi glisantă. Este atât de mare, încât inclusiv pasagerii de pe banchetă vor fi uluiţi de panorama ce li se va deschide în faţa ochilor.

VW Golf Variant: Plafonul panoramic

Plafonul vitrat permite luminii să inunde interiorul maşinii. Astfel se creează senzaţia de spaţiu şi mai vast, mai ales când deschideţi trapa panoramică rabatabilă şi glisantă oferită ca dotare opţională. Cu precădere pasagerii micuţi vor fi uimiţi când vor descoperi panorama încântătoare.

Plafonul este compus din două elemente de sticlă, cel din faţă fiind rabatabil şi glisant electric. Când soarele este prea puternic, plafonul vitrat poate fi acoperit complet cu jaluzeaua de dedesubt, prin simpla acţionare a unui buton.

Pachetul de piele ecologică

Optaţi pentru eleganţă atemporală.

Savuraţi în fiecare călătorie sentimentul incomparabil al unei ambianţe exclusive. Pentru că, opţional vă oferim pentru automobilul dumneavoastră Golf Variant cea mai fină piele şi, printre altele, încălzire în scaune şi volanul multifuncţional îmbrăcat în piele.

VW Golf Variant: Pachetul de piele ecologică

Alegeţi pentru automobilul dumneavoastră Golf Variant interiorul preferat, dintre diferitele tapiţerii din piele şi ArtVelours. Pachetul de piele Vienna vă oferă câteva detalii cu adevărat speciale: pielea este perforată şi prezintă diferite elemente contrastante.

Indiferent de opţiunea pe care o veţi prefera, şoferul şi pasagerul din faţă vor fi răsfăţaţi cu scaune confortabile, care asigură un sprijin lateral foarte bun. Desigur că este disponibilă şi încălzirea în scaune. Veţi fi încântat şi de pielea plăcută la atingere de pe levierul frânei de mână, volanul multifuncţional îmbrăcat în piele şi schimbătorul de viteze. Începând cu linia de echipare Comfortline, volanul va dispune opţional şi de încălzire – o reală binecuvântare în zilele reci.

Portbagajul

Transportaţi fără efort chiar şi obiectele mai mari.

Spaţiul de transport oferit de Golf Variant nu este doar mare, ci de asemenea foarte practic. Podeaua portbagajului care poate fi coborâtă, inelele de amarare şi scaunele rabatabile din spate sunt doar câteva exemple din dotarea standard care sporeşte utilitatea practică a portbagajului.

VW Golf Variant: Portbagajul

Golf Variant oferă mult spaţiu pentru toate planurile dumneavoastră: de la excursia cu schiurile la munte şi până la cumpărăturile de sărbători la mall. Pragul de încărcare cu înălţime foarte mică şi podeaua portbagajului ajustabilă pe înălţime vă permit să încărcaţi cu uşurinţă chiar şi obiectele grele. Cele patru inele de amarare vă ajută să fixaţi încărcătura.

Iar dacă totuşi mai aveţi încă nevoie de spaţiu, puteţi scoate foarte simplu ruloul de acoperire a portbagajului şi îl puteţi depozita sub podeaua portbagajului. Când doriţi să transportaţi obiecte foarte de mari, spătarul rabatabil fracţionat al banchetei vă va fi de ajutor. Începând cu linia de echipare Comfortline, vă este oferită adiţional cotiera centrală din spate, pe care o puteţi rabata pentru a putea încărca obiectele din portbagaj prin centrul banchetei.

Informații

Valorile privind consumul și emisiile de CO2 sunt determinate în baza procedurilor de măsurare stabilite de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehiculele noi sunt omologate de tip folosind procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial (WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care este o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului și a emisiilor de CO2.

Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui progresiv noul ciclu de conducere european (NEDC – New European Driving Cycle). Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt în multe cazuri mai ridicate comparativ cu cele măsurate în cadrul NEDC. Mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum și emisii, precum și elementele care influențează aceste valori pot fi obținute accesând pagina de internet www.volkswagen.ro/wltp.

Valorile de consum și emisii de CO₂ ale unui autovehicul sunt influențate și de conduita în trafic și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic).

De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, instalație de climatizare etc.), pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamica, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 pentru modelul configurat.

Mai multe detalii privind caracteristicile vehiculului, inclusiv valorile de consum și emisii CO2 pot fi obținute in showroom.