SUV-ul de nouă generație.

Alege să-ți personalizezi printr-o comandă nouă la Autoclub mașina dorită, iar dacă timpul de așteptare ți se pare prea lung, optează pentru una din ofertele noastre zilnice livrabile mai rapid.

Centru de servicii

  • Adresa: 307200 Timișoara
    Calea Lugojului nr. 93
    Ghiroda Bifurcatie Aeroport
  • Vânzări:Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
    Sâmbătă: 09:00 - 15:00
  • Service și Accesorii:Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Maria Franciac

Asistent vânzări

Ofertele pentru noul Volkswagen Touareg

Touareg este o apariţie impunătoare şi inconfundabilă pe şosele, fiind desenat din linii incisive şi detalii unice.

Tehnologiile de ultimă oră, în parte disponibile ca dotări opţionale, precum sistemul electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării, farurile IQ. Light – LED-Matrix şi bordul Innovision sporesc nivelul de confort şi vă oferă călătorii şi mai incitante.
*Consum l/100 km: urban 8.1/ extra-urban 6.2 / combinat 6.9; emisii CO₂ combinate in g/km: 182

Linii de echipare

Ce vă atrage mai mult? Designul rece high-tech sau nuanţele calde ale lemnului şi al pielii sau poate detaliile sportive? Indiferent de ceea ce veţi alege, cu liniile de echipare luxoase Elegance, Atmosphere sau R-Line, veţi demonstra în orice situaţie că aveţi stil.

Linia de echipare „Elegance”

Exclusivitate şi rafinament.

Touareg „Elegance”: Eleganţa rafinată întâlneşte designul ieşit din comun.

Exteriorul modelului Touareg Elegance devine şi mai atractiv, datorită jantelor din aliaj de 18 inchi şi a bandourilor cromate de pe grila radiatorului, de la geamurile laterale şi de la praguri. La interior domină nuanţele reci de gri şi albastru şi negrul rafinat, de exemplu, la elementele de decor din aluminiu şi la pachetul de piele ecologică Vienna*, cu cusături decorative gri deschis. Opţional puteţi să amplificaţi şi mai mult atmosfera premium de la interior, alegând pachetul de piele ecologică Savona**, care include scaunul confortabil Comfort pentru şofer şi pasagerul din faţă, precum şi inserţiile decorative Silver Birch din lemn preţios.

*Secţiunile centrale şi secţiunile interioare ale părţilor laterale sunt acoperite cu piele ecologică Vienna.
**Secţiunile centrale şi secţiunile interioare ale părţilor laterale sunt acoperite cu piele ecologică Savona

Linia de echipare „Atmosphere”

Vă răsfaţă simţurile.

Touareg Atmosphere nu se zgârceşte la materialele rafinate şi nici în ceea ce priveşte confortul ieşit din comun.

Touareg Atmosphere vă răsfaţă simţurile cu decorul din lemn preţios Olive şi cu pachetul din piele ecologică Vienna*, cu nuanţe calde de maro. Cusăturile decorative bej, pragurile cu aplicaţii de metal pe interior, jantele din aliaj de 18 inchi şi bandourile cromate de la exterior subliniază designul rafinat al maşinii. Opţional puteţi alege inserţiile decorative Walnut din lemn preţios special, cu pori deschişi, precum şi pachetul din piele ecologică Savona**, care este disponibil în două variante cu două nuanţe şi cu scaunele excelente ergoComfort.

*Secţiunile centrale şi secţiunile interioare ale părţilor laterale sunt acoperite cu piele ecologică Vienna.
**Secţiunile centrale şi secţiunile interioare ale părţilor laterale sunt acoperite cu piele ecologică Savona

Linia de echipare R-Style

O personalitate puternică şi dinamică.

Noul Touareg înfruntă cu sportivitate provocările, în orice variantă de echipare. Iar în versiunea R-Style, această abordare devine şi mai clar vizibilă: la interior şi la exterior.

Touareg R-Style vă oferă diferite dotări foarte speciale care îi accentuează designul exterior sportiv. Cu acestea cu siguranţă veţi impresiona pe toată lumea, oriunde vă veţi face apariţia.

La exterior atrag atenţia barele de protecţie marcante din faţă, cu designul în forma literei C, specific modelelor R-Line, plus emblema R-Line de pe grila radiatorului. Aplicaţiile de pe uşi au, de asemenea, designul caracteristic gamei R-Line, iar evazările pasajelor roţilor sunt vopsite în culoarea caroseriei. Acestea, alături de difuzorul negru gloss cu terminaţiile cromate ale sistemului de evacuare conferă modelului Touareg R-Style o alură plină de forţă.

Dotările de la interiorul versiunii Touareg R-Style conving de la prima privire şi apoi încă o dată din nou, la prima atingere. De exemplu, volanul multifuncţional cu funcţie de încălzire, îmbrăcat în piele şi cu emblema R-Line. Sau inserţiile decorative din aluminiu Silver Wave. Designul progresist este accentuat de pragurile uşilor care au emblema R-Line în faţă şi care sunt iluminate în combinaţie cu pachetul Ambiente. Accente speciale sunt date şi de pedalierul şi suportul pentru picior cu finisaj din oţel inoxidabil.

Scaunele opţionale Confort acoperite cu piele Savona* au două nuanţe şi detalii din piele ecologică Carbon Style, asigurând un look şi mai dinamic. Dar şi tapiţeria opţională din piele ecologică Vienna** cu cusături decorative Crystal Grey este deosebit de atractivă. În ambele variante, scaunele din faţă poartă emblema R-Line. De asemenea, dacă optaţi pentru aceste versiuni, la interior plafonul va fi negru, iar cusăturile decorative vor avea nuanţa Crystal Grey. Astfel, panoul de instrumente, volanul multifuncţional, cotiera centrală şi schimbătorul de viteze vor avea un design şi mai sportiv, potrivit liniei de echipare R-Style.

Pachetul opţional R-Line Exterior disponibil pentru liniile de echipare Atmosphere şi Elegance subliniază caracterul atletic ale automobilului dumneavoastră Touareg. În pachet sunt incluse dotări din gama R-Line pentru exterior, potrivite celor care doresc să impresioneze cu un exterior deosebit de dinamic.

*Secţiunile centrale şi secţiunile interioare ale părţilor laterale sunt acoperite cu piele ecologică Vienna.
**Secţiunile centrale şi secţiunile interioare ale părţilor laterale sunt acoperite cu piele ecologică Savona

Design

Touareg defineşte noi standarde cu designul său expresiv şi avangardist. La interior convinge cu numeroase variante de personalizare ieşite din comun.

Exterior.

Descoperiţi drumuri noi.

O nouă formă a stilului. Secţiune frontală cu personalitate puternică, linii laterale marcante şi blocuri optice spate cu LED atractive: noul Touareg îmbină eleganţa cu caracterul dinamic, toate în haina unui SUV autentic.

Noul Touareg combină dimensiunile de SUV cu liniile clar desenate, cu proporţiile dinamice şi eleganţa rafinată.

Lată, plină de forţă, incisivă: caracterul puternic al modelului Touareg se vede mai întâi la secţiunea frontală dominantă. Grila vertical aşezată a radiatorului se contopeşte cu farurile, iar lamelele cromate încep de la emblema Volkswagen poziţionată central şi se continuă spre exterior, până peste carcasele farurilor. Capota alungită a motorului este desenată de linii clare şi emană sportivitate.

Dar şi partea din spate atrage privirile: „umerii” profilaţi şi blocurile optice late din spate subliniază designul progresist. Inscripționarea Touareg este aşezată în centrul hayonului. Aspectul dinamic şi plin de personalitate este desăvârșit de eleronul negru lucios şi de terminaţiile mari ale sistemului de evacuare.

Farurile IQ. Light – LED-Matrix

Pentru confortul tuturor. Şi pentru un design aparte.

Iluminare optimă, fără a deranja pe nimeni. Farurile opţionale IQ. Light – LED-Matrix cu funcţia dinamică de reglare a luminilor de drum Dynamic Light Assist vă iluminează drumul mai puternic şi mai departe, fără a-i deranja pe ceilalţi participanţi la trafic din apropiere.

Atrage imediat atenţia: designul expresiv al farurilor opţionale IQ. Light – LED atrage atenţia încă din prima clipă. Iar tehnologia Matrix permite aprinderea şi stingerea diferenţiată a segmentelor LED individuale, pentru a genera funcţiile de bază, adică lumina de drum şi lumina de întâlnire, dar şi pentru a permite numeroase variante de distribuire a luminii, corespunzătoare diferitelor situaţii din trafic.

Când vă deplasaţi cu luminile de drum aprinse, camera video filmează autovehiculele care se deplasează din sens opus şi pe cele care merg în faţa propriei maşini, pe acelaşi sens. În funcţie de situaţie, sunt acţionate diferite segmente de LED-uri, astfel încât să puteţi conduce în permanenţă cu luminile de drum active, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. Dacă, de exemplu, vă îndreptați spre un indicator de circulaţie, lumina segmentului care iluminează indicatorul va fi astfel redusă încât să nu fiţi orbit de lumina reflectată de panoul indicatorului.

Fie că vă deplasaţi prin oraş, că depăşiţi o altă maşină seara pe drumurile rurale sau conduceţi pe autostradă în condiţii de vreme rea: segmentele farurilor IQ. Light – LED-Matrix vor adapta lăţimea, lungimea şi intensitatea fascicolului de lumină, în funcţie de situaţia dată. Tehnologia Matrix permite astfel o mai bună iluminare a drumului şi asigură un nivel mai ridicat de siguranţă, precum şi călătorii mai confortabile, fără a-i deranja pe ceilalţi şi fără ca dumneavoastră să fiţi deranjat de reflecţii.

Pachetul Black Style

Pachetul de design Black Style: accente negre, pentru o personalitate şi mai puternică.

Touareg R-Style va atrage garantat toate privirile: cu pachetul de design Black Style, îi puteţi conferi exteriorului automobilului dumneavoastră şi mai multă expresivitate.

Conferiţi noului dumneavoastră Touareg R-Style un stil aparte, cu pachetul opţional de design Black Style*: accentele speciale, precum grila radiatorului neagră gloss, carcasele negre ale oglinzilor exterioare şi bandourile decorative, negru gloss de la geamuri, atrag atenţia încă din prima clipă.

Pentru liniile de echipare Atmosphere şi Elegance este disponibil opţional pachetul R-Line Exterior Black Style.

*Pachetul R-Line Exterior Black Style va fi disponibil ulterior.

Trapa panoramică glisantă şi rabatabilă, cu plafon panoramic în spate

Orizonturi deschise pentru noi aventuri.

Trapa panoramică, rabatabilă şi glisantă, cu plafon panoramic în spate (dotare opţională) generează impresia de spaţiu şi mai mare la interior şi creează o lumină plăcută pentru pasagerii modelului Touareg. Aerul proaspăt, panorama deschisă spre cer şi senzaţia de libertate nelimitată sunt toate doar la un buton depărtare.

Orizonturi deschise pentru noi aventuri.

Deasupra dumneavoastră cerul albastru şi stelele strălucitoare: cu trapa panoramică, rabatabilă şi glisantă, cu plafon panoramic în spate (dotare opţională), veţi fi întâmpinat de o atmosferă luminoasă şi plăcută, de cum deschideţi portiera. Trebuie doar să acţionaţi un buton pentru a rabata sau glisa trapa. În zilele călduroase puteţi să vă bucuraţi de razele de soare şi totodată de aer proaspăt.

Jante

Jante atractive. Design dinamic.

Touareg are jantele potrivite pentru toate gusturile: de la modele dinamice şi sportive, la versiunile deosebit de rafinate şi elegante. Fiecare model se integrează perfect în designul de ansamblu şi contribuie la personalitatea impresionantă a noului Touareg.

Elemente de decor

Care este genul dumneavoastră de decor?

Atmosfera de la bordul modelului Touareg este influenţată considerabil de detaliile de decor de la interior. Opţional puteţi alege dintre diferitele linii de echipare, care conferă interiorului automobilului dumneavoastră o personalitate şi mai puternică, dar şi un caracter mai individual.

Designul interiorului automobilului dumneavoastră Touareg marchează atmosfera din compartimentul pasagerilor şi este totodată o expresie a gusturilor dumneavoastră personale. Inserţiile decorative Cortina Silver sunt aplicate în manieră rafinată pe consola centrală, pe panoul de instrumente şi pe panourile uşilor. La variantele opţionale de decor puteţi opta pentru una dintre cele două game de culori: inserţiile decorative din lemn preţios Olive pentru linia de echipare Atmosphere amplifică rafinamentul interiorului, fiind realizate din lemn natúr şi având o structură unică, datorită porilor deschişi. Elementele din aluminiu texturat ale liniei de echipare Elegance conferă interiorului o tuşă modernă, chiar futuristă şi impresionează cu structura lor specială, plăcută la atingere. Indiferent de ceea ce veţi alege, ambele linii de echipare vă oferă şi inserţii decorative opţionale din lemn preţios. Iar dacă doriţi, puteţi opta şi pentru finisajul lucios pe consola centrală, care îl va înlocui pe cel standard, care este mat. Dacă alegeţi Innovision Cockpit, consola centrală a modelului dumneavoastră Touareg va avea finisaj negru lucios.

Innovision

Innovision Cockpit se numără printre dotările foarte speciale disponibile pentru Touareg. Ecranul lat şi curbat cu rezoluţie excelentă permite operarea intuitivă şi ajută şoferul să se orienteze cu ușurință.

Bordul Innovision

Centrala de comandă fără butoane.

Luaţi loc la bordul viitorului: şoferul poate sta, opţional, în faţa unui display mare, curbat şi poate controla afişajele digitale atingând ecranul, prin gesturi sau prin comenzi vocale.

Pentru prima dată într-un Volkswagen, planşa digitală de instrumente, aşa-numitul Digital Cockpit, împreună cu ecranul sistemului de infotainment sunt poziţionate în spatele unui panou curbat din sticlă (aşa-numitul curved display). Pe scurt: Innovision Cockpit. Posibilitatea de a controla funcţiile prin atingere, voce şi gesturi permite utilizarea deosebit de facilă, nemaifiind nevoie de butoane mecanice, butoane rotative sau taste. Ecranul imens este utilizat pentru redarea a numeroase funcţii prin intermediul unor grafici şi animaţii atractive. Puteţi personaliza ecranul de start cu fotografiile şi funcţiile preferate. Puteţi mări anumite afişaje cu funcţia zoom, ceea ce nu era posibil la ceasurile de bord şi ecranele clasice.

Innovision Cockpit este compus din Digital Cockpit, sistemul multimedia Discover Premium, interfaţa Business pentru telefonie cu funcţie inductivă de încărcare pentru smartphone-uri şi 4 mufe USB. Aplicaţia integrată Car-Net App-Connect vă permite să folosiţi aplicaţiile smartphone-ului pe ecranul tactil de mari dimensiuni. Astfel sunt suportate toate cele trei sisteme importante: MirrorLink®, Apple CarPlay™ şi Android Auto™. De asemenea, pasagerii dumneavoastră pot controla şi ei funcţiile multimedia în timpul călătoriilor, folosindu-şi tableta sau smartphone-ul. Astfel, de exemplu, cu Volkswagen Media Control, cei de pe banchetă pot contribui la playlist sau persoana de pe scaunul din dreapta poate controla sistemul de navigaţie. Pentru încărcarea dispozitivelor mobile şi pentru transmiterea de date, vă stau la dispoziție port-uri USB, atât în faţă, cât şi în spate.

Discover Premium

Bucuraţi-vă de funcţiile multimedia de nouă generaţie.

Sistemul opţional de navigaţie Discover Media vă invită într-o nouă dimensiune: datorită ecranului tactil imens, de 38 cm, pot fi reprezentate mai multe informaţii şi pot fi puse la depoziție variate funcții.

Mare, mai mare, cel mai mare: cu sistemul opţional de navigaţie Discover Premium, hărţile de navigaţie sunt mai clar vizibile, datorită ecranului mare, de 38 cm (15 inchi) şi a diferitelor variante de afișare. Alegeţi modul de afișare care vă place cel mai mult şi va avantajează, inclusiv pentru aplicaţiile de pe smartphone. Pentru că funcţia Car-Net App-Connect vă permite să utilizaţi tehnologiile MirrorLink®, Apple CarPlay™ şi Android Auto™ pentru a transfera aplicaţiile compatibile de pe smartphone-ul dumneavoastră pe ecranul sistemului Discover Premium. Iar display-ul curbat este un detaliu de design elegant care vă permite operarea prin atingere, gesturi sau voce.

În dotări mai este inclusă interfaţa de telefonie Business cu funcţie de încărcare inductivă. Astfel puteţi încărca smartphone-ul fără cablu. Trebuie doar să-l aşezaţi în compartimentul corespunzător.

Digital Cockpit

Vedeţi exact acele informaţii care vă interesează.

Panoul digital de instrumente Digital Cockpit, oferit opţional, vă poate afişa mai multe informaţii decât doar viteza de deplasare, turaţia şi nivelul combustibilului din rezervor. Puteţi selecta combinaţia de informaţii care să se potrivească exact preferinţelor dumneavoastră. Ecranul mare şi funcţiile inovatoare vă oferă mai multe posibilităţi şi simultan mai multe informaţii decât era posibil până în prezent.

Puteţi selecta cu ajutorul volanului multifuncţional şi al sistemului multimedia ce anume doriţi să vedeţi pe ecranul mare de 31 cm (12,3 inchi) al afişajului opţional Digital Cockpit. După cum aveţi nevoie, puteţi accesa, de exemplu, detalii despre călătorie, puteţi vedea harta de navigaţie pe întregul display sau puteţi solicita afişarea 3D a activităţii sistemelor de asistență a şoferului. Puteţi, de asemenea, mări zone selectate pe harta de navigaţie. În locul afişajelor circulare, puteţi opta pentru afişarea pe întreaga suprafaţă a informațiilor privind melodia pe care tocmai o ascultați sau a datelor de contact ale persoanei cu care vorbiţi la telefon. Sau puteţi selecta o combinaţie între harta de navigaţie şi afişajul funcției media. Deci în mod evident, puteţi beneficia de mai multe informaţii, dintr-o singură privire.

Head-up-Display

Privirea rămâne pe şosea.

Privirea vă rămâne pe şosea şi totodată puteţi citi informaţii importante despre automobil. Pentru că display-ul head-up opţional proiectează pe parbriz viteza de deplasare şi notificările sistemului de infotainment şi pe cele ale asistenţilor.

În câmpul vizual imediat al şoferului: display-ul head-up opţional foloseşte parbrizul pentru a proiecta informaţiile importante. Viteza, notificările sistemului de infotainment şi cele ale asistenţilor: ştiţi totul fără a fi nevoie să vă mutaţi privirea spre panoul de instrumente sau spre ecranul sistemului de navigaţie. Proiecţia este clar lizibilă chiar şi atunci când lumina bate din faţă. De asemenea, puteţi selecta dumneavoastră poziționarea proiecţiei pe parbriz. Când nu aveţi nevoie de display-ul head-up, îl puteţi oricând dezactiva.

Confort

Savuraţi confortul la cel mai înalt nivel. În Touareg dumneavoastră tronaţi peste şosea şi vă bucuraţi de mult spaţiu confortabil, de dotările practice şi de tehnologia inovatoare, utilă în cotidian.

Interiorul

Bucuraţi-vă de o libertate absolut nouă.

Vă veţi simţi bine, atât dumneavoastră, cât şi pasagerii de la bord, pentru că Touareg îmbină designul luxos cu funcţiile practice. Volumul mare al portbagajului şi hayonul cu acţionare electrică vă oferă o flexibilitate enormă, plus confort în tot ceea ce întreprindeţi.

Touareg vă asigură libertate de mişcare. Atât datorită performanţelor sale dinamice, cât şi datorită interiorului generos. Bordul orientat spre şofer vă ajută să fiţi mereu optim informat şi să aveţi toate funcţiile necesare la îndemână, iar pasagerii se bucură de lumină, aer proaspăt sau de stele, graţie trapei panoramice, rabatabile şi glisante, cu plafon panoramic în spate (dotare opţională).

Spaţiu generos oferit de portbagaj şi bancheta glisantă şi rabatabilă fracţionat 40:20:40 conferă modelului Touareg o flexibilitate extraordinară. Trebuie doar să apăsaţi un buton pentru ca hayonul cu acţionare electrică să se deschidă şi să se închidă automat, pentru confortul dumneavoastră. Pachetul opţional de management al portbagajului cu şine, benzi şi bară de fixare, precum şi podeaua cu două feţe vă oferă condiţii optime pentru expedițiile mai mari sau mai mici.

Când portbagajul nu mai este suficient, în joc intră barele opţionale de pe plafon. Acestea servesc la fixarea sistemului de transport pe plafon, pentru transportul obiectelor mai mari, precum bicicletele, schiurile sau poate un caiac*. În plus faţă de caracterul lor util, având finisaj negru sau argintiu eloxat, barele accentuează designul, subliniind latura sportiv şi atractivă a modelului Touareg.

* Vă rugăm să fixaţi întotdeauna bagajele în mod corespunzător.

Iluminarea ambientală

Cufundaţi interiorul în culoarea dumneavoastră preferată!

Când afară se întunecă, în interiorul modelului Touareg atmosfera devine deosebit de plăcută. Datorită luminii albe sau, opţional, colorate a sistemului de iluminare ambientală. Cele 30 de culori vă oferă opţiunea potrivită fiecărei stări de spirit.

Scaunul Comfort

14 direcţii de relaxare.

Bucuraţi-vă de wellness la drum. Puteţi dota scaunul opţional ergoComfort pentru şofer şi pasagerul din faţă cu funcţie de masaj, dacă doriţi. Diferitele programe vă ajută să vă relaxaţi spatele. Rămâneţi în formă, chiar dacă petreceţi multe ore la volan.

Atât la drum lung, cât şi în plimbările scurte, în viraje sau pe autostradă: cu scaunul ergoComfort aveţi poziţia optimă şi vă puteţi relaxa. Reglajele în 14 direcţii vă permit să ajustaţi optim scaunul la corpul şoferului şi al pasagerului din faţă. De exemplu, puteţi ajusta şezutul sau pernele laterale, suportul pentru picioare şi adâncimea şi înălţimea scaunului. Suportul lobar ajustabil electric vă ajută să vă detensionaţi mușchii spatelui. Confortul ideal la temperaturi ridicate sau joase este asigurat de sistemul de climatizare din scaune.

Iar funcţia opţională de masaj vă oferă 8 programe diferite, configurate pentru relaxare, pentru înviorare sau pentru fortificarea mușchilor spatelui. Dumneavoastră ce preferaţi? La toate acestea se adaugă treapta adițională pentru încălzire, astfel că timpul petrecut la volan vă va da senzaţia că sunteţi la spa.

Amortizorul pentru portiere

S-a terminat cu trântitul ușilor.

Pe locurile strâmte de parcare nu aveţi întotdeauna suficient loc pentru a închide portiera cu putere. Cu sistemul opţional de facilitare a închideri portierelor, nu mai este necesară aplicarea unei forţe mari, pentru că uşile sunt închise automat când sunt apropiate.

Nu mai este cazul ca uşile să fie trântite. Apropiaţi pur şi simplu uşor uşa şi aceasta va fi închisă automat de către motorul electric, dar nu va fi încuiată. Chiar dacă închideţi dumneavoastră complet uşa, sistemul va mai face o verificare automată pentru a controla dacă uşa este bine închisă. Cu amortizorul automat nu mai trebuie să vă faceţi griji, întrebându-vă dacă aţi închis uşile. Şi încă un efect secundar plăcut: nu mai trebuie să suportaţi zgomotul uşilor trântite.

Pentru că fiecare simte temperatura diferit.

Sistemul de climatizare Air Care Climatronic

Care este temperatura optimă pentru dumneavoastră? Cu sistemul de climatizare Air Care Climatronic care include filtrul anti-alergeni şi este oferit ca dotare standard, şoferul şi pasagerul din faţă îşi pot regla fiecare individual pentru partea lor parametrii climatizării. Sistemul opţional de climatizare Climatronic cu reglaje pe 4 zone poate fi adaptat individual şi pentru pasagerii din spate.

La bordul modelului Touareg, clima este propice, graţie sistemului de climatizare Climatronic cu reglaje pe 2 zone, respectiv, opţional, pe 4 zone. Şoferul şi pasagerul din faţă şi, opţional, de asemenea, pasagerii din spate, îşi pot regla individual climatizarea, fiecare pentru zona sa din maşină. Cei alergici la polen vor beneficia de confort, pentru că vor călători într-un mediu fără polen, datorită filtrului anti-alergeni.

Sistemul de climatizare previne, de asemenea, mirosurile neplăcute, comutând automat pe funcţia de recirculare când şoferul acţionează sistemul de spălare a parbrizului sau selectează treapta de marşarier. Iar funcţia de reglare a puterii de ventilare în funcţie de viteza de deplasare reduce zgomotul când vă deplasaţi cu viteză mai mică.

Easy Open / Easy Close

Deschide noi opţiuni.

Nu aveţi nicio mână liberă? Funcţia opţională Easy Open vă permite să deschideţi hayoul fără să fiţi nevoit să puneţi jos ceea ce aveţi în mână. Iar datorită funcţiei Easy Close, este suficient să apăsaţi butonul corespunzător pentru ca hayonul să se închidă automat.

Cât de des nu se întâmplă să ne aflăm în faţa portbagajului, încărcaţi cu bagaje şi să nu avem nicio mână liberă pentru a deschide hayonul? Funcţia practică Easy Open (opţională) vă permite să deschideţi hayonul fără să fiţi nevoit să puneţi jos ceea ce aveţi în mână. Când purtaţi asupra dumneavoastră, de exemplu în buzunar, cheia maşinii, o scurtă mişcare cu piciorul sub partea din spate a maşinii este suficientă pentru a descuia şi deschide hayonul.

Hayonul poate fi apoi din nou închis, foarte simplu şi confortabil: trebuie doar să apăsaţi butonul de pe interior. Hayonul se închide abia când vă îndepărtaţi cu cheia de partea din spate a maşinii sau după 20 de secunde de lipsă de activitate. Astfel, călătoria începe şi se termină în deplin confort.*

* Vă rugăm să fixaţi întotdeauna bagajele în mod corespunzător.

Sisteme de asistenţă

Touareg impresionează şi cu tehnologia sa avansată. Pentru că vă poate oferi o varietate largă de sisteme inovatoare de asistenţă, multe dintre acestea fiind oferite pentru prima dată pentru un automobil Volkswagen.

Funcţia de asistenţă pentru vizibilitatea nocturnă

Pentru a vedea ce se ascunde în întuneric.

Cunoaşteţi dispozitivele cu infraroşu din filmele poliţiste. Acum puteţi avea unul în maşina dumneavoastră. Sistemul cu infraroşu al funcţiei opţionale de asistenţă pentru vizibilitate nocturnă vă poate genera o imagine pe ecranul de la bordul maşinii, în care puteţi identifica oamenii şi animalele.

Funcţia opţională de asistenţă pentru vizibilitate nocturnă pare desprinsă din filmele hollywoodiene. Doar că nu vă fac viaţa mai aventuroasă, ci mai relaxată. O cameră video cu infraroşu „priveşte” înainte, pe o distanţă de 300 de metri şi reacţionează la căldura emanată de corpuri.1) Pe panoul planşei de instrumente sau pe afişajul opţional Digital Cockpit puteţi astfel vedea imaginea aferentă. Dacă situaţia este critică, sistemul vă va avertiza.1) Astfel, dispuneţi de o sursă adiţională care vă ajută să recunoaşteţi mai uşor o persoană sau, de exemplu, o căprioară pe carosabil. Este cu atât mai util, mai ales când vizibilitatea este redusă de ceaţă sau ploaie. Astfel puteţi reacţiona din timp în cazul unui pericol.

1) Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

Funcţia de protecţie proactivă a ocupanţilor

Pentru protecţie din toate părţile.

Pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi pasagerii, funcţia de protecţie proactivă a ocupanţilor oferă protecţie din toate părţile. Când este identificat riscul unei coliziuni, sunt luate măsuri automate de protecţie, precum tensionarea centurilor, ridicarea spătarelor şi închiderea trapei panoramice.

Funcţia opţională de protecţie proactivă a ocupanţilor poate interveni când vă aflaţi într-o situaţie critică.1) Pentru a identifica astfel de situaţii, sistemul face uz de diferite sisteme de asistenţă şi de alte sisteme ale autovehiculului, precum şi de senzorii de la baza acestora. Când este identificat un pericol, sunt iniţiate diferite măsuri de siguranţă, în funcţie de situaţia concretă: sunt tensionate centurile, sunt ridicate spătarele, uşile sunt încuiate, iar geamurile şi trapa panoramică vor fi închise.1) Dacă există riscul unei coliziuni cu cei care se deplasează pe acelaşi sens în spate, va fi activată aprinderea intermitentă cu frecvenţă mare a luminilor de avarie din spate.1)

1) Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

Park Assist

Parcare precisă.

Sistemul Park Assist manevrează maşina pe locul de parcare ales. Dumneavoastră trebuie doar să acceleraţi, să controlaţi ambreiajul şi să frânaţi. De restul se ocupă sistemul, în măsura posibilităţilor tehnice actuale.

Asistentul opţional pentru parcare Park Assist are capacitatea de a direcţiona automat maşina pe locurile de parcare paralele sau perpendiculare, identificând în prealabil spaţiile cu dimensiune corespunzătoare¹⁾ şi vă poate de asemenea ajuta la ieşirea de pe locurile de parcare paralele.¹⁾ Dumneavoastră mai trebuie doar să acţionaţi ambreiajul, acceleraţia şi frâna şi să fiţi atent la zona limitrofă. Pentru parcarea laterală trebuie să treceţi o dată pe lângă locul de parare adecvat, pentru ca sistemul să-l poată recunoaşte şi măsura.

1) Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

Asistentul pentru ambuteiaje

Ajutor în traficul îngreunat.

Asistentul opţional pentru ambuteiaje poate degreva şoferul în traficul îngreunat, contribuind astfel totodată la evitarea ciocnirilor cu alte maşini.

Mai mult confort, chiar şi în blocajele din trafic: asistentul opţional pentru ambuteiaje (Traffic Jam Assist) permite condusul confortabil în coloanele din blocajele din trafic şi poate ajuta la evitarea accidentelor caracteristice congestiilor din trafic.¹⁾ Sistemul poate menţine automobilul pe banda de rulare şi poate controla automat acceleraţia şi frâna.¹⁾

1) Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

Sistemul automat de reglare a distanţei ACC cu funcţia de reglare anticipativă a vitezei

Distanţa este esenţială la drum.

De departe unul dintre cele mai utile sisteme de asistență a şoferului: sistemul automat de reglare a distanţei ACC cu funcţia de reglare anticipativă a vitezei. Dumneavoastră setaţi viteza maximă, iar sistemul are grijă ca aceasta să nu fi depășită, în cadrul anumitor limite impuse de tehnologie. De asemenea, funcţia va menţine automat o distanţă minimă faţă de autovehiculele care se deplasează în faţă, în măsura limitelor tehnologiei.

Sistemul automat de reglare a distanţei ACC cu ajustarea anticipativă a vitezei vă ajută să menţineţi viteza maximă pe care aţi setat-o anterior2), precum şi distanţa minimă faţă de vehiculele care se deplasează în faţă.1) Funcţia de ajustare anticipativă a vitezei adaugă asistenţa privind viteza şi asistenţă la deplasarea în viraje. Ţinând cont de limitările oficiale de viteză, sistemul vă ajută să evitaţi depăşirile de viteză.¹⁾ De asemenea, sistemul calculează viteza optimă în viraje, în baza unor date predictive despre rută.¹⁾ Astfel, confortul va fi sporit, iar consumul de combustibil va fi redus.

1) Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

2) Până la max. 210 km/h.

Asistentul pentru intersecţii

Se uită după colţ.

Situaţiile în care şoferul trebuie să iasă în de pe străduţe fără vizibilitate sau intersecţiile cu vizibilitate restrânsă sunt de multe ori dificile. Cu ajutorul tehnologiei radar, asistentul opţional pentru intersecţii vă poate ajuta să vă uitaţi „după colţ” şi să identificaţi din timp autovehiculele sau pietonii care se deplasează din lateral.

Asistentul opţional pentru intersecţii face uz de senzorii radar din partea din faţă a maşinii. Aceştia monitorizează zona din faţa maşinii şi pot avertiza sonor şi vizual, când, la deplasarea cu vieze de până la 30 km/h, identifică alţi participanţi la trafic care vin din lateral.1) Dacă se apropie un alt autovehicul pe care nu îl puteţi vedea şi automobilul dumneavoastră Touareg se deplasează înainte cu o viteză de până la 10 km/h, sistemul poate iniţia frânarea de urgenţă pentru a evita o coliziune.1) Astfel, asistentul pentru intersecţii vă ajută să intraţi în trafic de pe străduţele fără vizibilitate, precum şi în intersecţiile dificile.

1) Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

La volan

Noile tehnologii îi conferă modelului Touareg caracteristici dinamice şi performanţe ieşite din comun, atât pentru cei care preferă un stil de condus mai dinamic, cât şi pentru cei care preferă să înfrunte terenul foarte dificil.

Sistemul electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării

Pentru stabilitate optimă.

Vă place să abordaţi virajele mai dinamic? Sistemul electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării reduce balansarea laterală a caroseriei şi tendinţa de sub-virare. Rezultatul: caracteristici dinamice uluitoare.

Pentru stabilitate optimă.
Sistemul electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării reduce oscilaţiile laterale ale caroseriei în viraje. Sistemul reacţionează mult mai rapid şi încă de la viteze mai mici, deoarece funcţionează pe baza unui sistem electromecanic, spre deosebire de barele stabilizatoare obişnuite, care au la bază un sistem hidraulic. Precizia direcţiei, agilitatea şi stabilitatea, precum şi tracţiunea pe teren denivelat au putut fi astfel optimizate considerabil. Cu alte cuvinte: sistemul sporeşte enorm plăcerea de a conduce maşina.

Direcţia activă pentru tracţiunea integrală

Direcţia activă pentru tracţiunea integrală oferă mai multă stabilitate şi totodată mai multă agilitate.

Dacă nu doar roţile din faţă, ci şi cele din spate virează activ, atunci este posibil un unghi de bracare mai mic. Această tehnologie, care face ca autovehiculul să devină deosebit de manevrabil şi sporeşte în acelaşi timp stabilitatea direcţiei, poate fi acum utilizat şi pentru Touareg.

Direcţia activă pentru tracţiunea integrală, oferită ca dotare opţională, oferă multe avantaje: Raza manevrelor se reduce, la parcare şi la ieşirea din parcare trebuie să viraţi mai puţin, iar când evitaţi obstacolele sau schimbaţi banda de rulare, stabilitatea ridicată este extrem de utilă. Direcţia activă pentru tracţiunea integrală ajută însă şi la condusul dinamic: când roţile din spate virează în aceeaşi direcţie cu cele în faţă, şi nu în direcţia opusă, atunci puteţi să vă deplasaţi mult mai agil şi manevrabilitatea se optimizează.

Pachetul Off-road

Înfruntaţi relaxat chiar şi terenul dificil.

Cu pachetul Off-Road opţional, Touareg este pregătit şi pentru drumurile mai grele, pe teren accidentat: de la protecţia împotriva lovirii cu pietre şi până la funcţia extinsă de selectare a modului de condus, totul are menirea să vă ajute să vă deplasaţi mai uşor pe teren dificil.

Dacă doriţi să cuceriţi şi porţiuni extreme, ar fi bine să vă uitaţi mai îndeaproape la pachetul Off-Road.

Aici este inclusă şi posibilitatea de adaptare a caracteristicilor dinamice, cu ajutorul funcției extinse de selectare a modului de condus. Alături de modurile standard „Normal”, „Sport”, „Confort”, „Eco”, „Snow” (zăpadă), „Off-road” şi „Individual”, optând pentru acest pachet veţi beneficia şi de modurile „Gravel” (zgură) şi „Sand” (nisip). Reglajele motorului şi ale transmisiei, precum şi răspunsul anumitor sisteme de asistenţă vor fi astfel adaptate situaţiei curente. Tracţiunea integrală 4MOTION antrenează fiecare roată separat, independent una de cealaltă şi poate asigura avansarea maşinii, chiar şi atunci când nu toate roţile ating solul. Adiţional, pachetul Off-Road vă oferă modificări care vă ajută să nu renunţaţi nici atunci când daţi de greu. De exemplu, scutul pentru rezervor, scutul pentru baterie şi scutul inferior ranforsat. Călătoriile în zonele greu accesibile sunt simplificate datorită rezervorului mare de combustibil, cu capacitatea de 90 de litri. Iar cele 2 inele pentru tractare îi pot salva şi pe ceilalţi participanţi la expediţii.

Suspensia pneumatică

Mereu la înălţimea optimă.

Pentru ca plăcerea condusului să nu fie „amortizată” în nicio situaţie, puteţi echipa modelul Touareg opţional cu suspensia pneumatică confortabilă. Acesta adaptează înălţimea caroseriei la terenul pe care se deplasează maşina.

Suspensia pneumatică oferă opţional confort la efective cel mai înalt nivel. Confort, Normal sau Sport – cu Touareg, dumneavoastră decideţi să vă fie configurate experienţele la volan. De asemenea, automobilul poate fi ridicat până la o gardă la sol de 258 de milimetri, iar partea posterioară poate fi coborâtă de la nivelul standard cu până la 50 de milimetri, spre exemplu pentru facilitarea încărcării şi descărcării.

Multimedia

La bordul modelului Touareg beneficiaţi de toate conexiunile. Bucuraţi-vă de muzica preferată, opţional cu excelentul sistem Surround-Sound Iar navigaţia, sistemul radio şi funcţiile maşinii pot fi parţial utilizate prin simple gesturi.

Always on

Bună-dispoziţie în orice situaţie.

Cu Touareg sunteţi on-line. Un card eSIM integrat vă oferă acces la internet, inclusiv la serviciile on-line mobile Car-Net. Astfel sunteţi mereu la zi cu toate noutăţile şi vă bucuraţi de distracţie non-stop.

Nu mai aveţi nevoie de smartphone pentru a vă conecta maşina la internet. Pentru că la bordul modelului Touareg, cardul eSIM integrat simplifică utilizarea serviciilor on-line şi a emisiilor radio de pe internet.

De exemplu, Connected Radio vă permite să ascultaţi postul preferat, chiar şi atunci când aţi ieşit din zona sa de acoperire. Deoarece această „funcţie radio hibridă” poate comuta automat şi fără întreruperi de la recepţia clasică la internet-streaming.

Cu „Always on” puteţi accesa cele mai actuale informaţii din trafic disponibile pe internet. În baza previziunilor privind traficul, vi se fac propuneri de rută, pentru a ajunge mai rapid la destinaţie.

Alte avantaje: softul este mereu actualizat, deoarece actualizările pentru hărţi şi dispozitiv pot fi accesate on-line. Deci nu trebuie nici să mergeţi la service şi nici să faceţi actualizări manuale.

Sisteme de navigaţie

Confort ridicat, datorită sistemelor avansate de navigaţie.

Sistemul standard de navigaţie, Discover Pro, cu ecranul său mare vă îndeplineşte aproape toate dorinţele. Adiţional, Touareg oferă opţional sistemul Discover Premium, care împreună cu ecranul curbat Digital Cockpit şi cu sistemul de operare intuitivă vă digitalizează complet bordul maşinii.

Sistemul de navigaţie Discover Pro cu Car-Net App-Connect inclus în echiparea standard poate fi operat absolut intuitiv, cu ajutorul touchscreen-ului TFT color acoperit cu sticlă, cu diagonala de 23,4 cm (9,2 inchi) şi cu senzori de proximitate, plus inovatoarea funcţie de control prin intermediul gesturilor. Numeroase puncte din meniu pot fi accesate prin simpla executare a unor gesturi. Sistemul cu o memorie liberă de 10 GB dispune şi de material cartografic instalat pentru Europa, de 8 difuzoare, recepţie radio FM şi unitate DVD, care poate reda muzică şi din formatele MP3, AAC şi WMA. Două slot-uri pentru carduri SD, un conector AUX-IN şi două interfeţe USB, precum şi o interfaţă de telefonie prin Bluetooth completează optim gama de dotări multimedia.

Dispozitivul de navigaţie cel mai avansat şi complex este Discover Premium şi are un ecran de 38 cm (14,9 inchi). Ecranul face parte din Innovision Cockpit, fiind integrat într-un panou de sticlă curbat şi orientat spre şofer, care începe de la zona ceasurilor de bord şi se extinde până la consola centrală. Sistemul acesta fără butoane vă permite operarea confortabilă prin comandă vocală, prin gesturi sau prin atingere, la fel ca un smartphone.

Car-Net

Universul interconectat Car-Net vă stă la dispoziţie.

Serviciile on-line mobile din maşină vor deveni în curând o facilitate de care nu vă veţi mai putea lipsi. La fel ca de smartphone-ul dumneavoastră. Interconectarea digita optimizează navigaţia şi comunicarea, vă ajută să beneficiaţi de informaţii actuale, să economisiţi timp şi în caz de nevoie, vă ajută rapid.

Internetul şi interconectarea digitală fac parte din cotidianul nostru. Deci de ce să renunţăm la acestea când suntem în maşină? Astfel, Touareg vă oferă serviciile Car-Net în echiparea standard.

Cu Car-Net sunteţi mereu mai bine şi mai rapid informat. În timp ce conduceţi vă pot fi citite ştirile care vă interesează. Ajungeţi mai relaxat la destinaţie, parcurgând ruta optimizată şi actualizată în funcţie de starea traficului. Iar la finalul călătoriei, economisiţi timp şi la căutarea locului de parcare, fiind îndrumat direct spre un loc de parcare liber într-un complex de parcare sau într-un loc de parcare public.

Datorită Car-Net, cunoaşteţi oricând numărul de kilometri parcurşi, nivelul combustibilului din rezervor şi aflaţi dacă aţi închis uşile maşinii, chiar şi atunci când nu sunteţi în maşină. Pentru că puteţi accesa în orice moment datele automobilului şi datele privind întreţinerea sa, folosindu-vă smartphone-ul. Astfel, de exemplu, aflaţi dacă aţi lăsat lumina aprinsă sau dacă toate geamurile sunt închise.

Un alt exemplu pentru avantajele oferite de interconectarea digitală este serviciul de apel de urgenţă. Acesta este iniţiat automat, imediat ce sunt declanşate sistemele de tensionare a centurilor sau airbag-urile din maşină. Apoi veţi putea vorbi cu centrala pentru urgenţe, care vă poate oferi ajutor şi, dacă este cazul, vă poate trimite serviciile de urgenţă la faţa locului, pentru că adiţional sunt transmise datele privind poziţia maşinii şi starea sa. Puteţi, de asemenea, oricând iniţia dumneavoastră apelul, apăsând butonul corespunzător.

Telefonie

Comunicare mai facilă.

Renunţaţi la cablurile încâlcite. Interfaţa opţională pentru telefonie Business oferă recepţie excelentă şi funcţia de încărcare inductivă a smartphone-ului.

Interfaţa opţională pentru telefonie Business vă permit să vorbiţi confortabil la telefon în timp ce călătoriţi. Astfel calitatea convorbirilor este mai ridicată, deoarece sistemele dispun de procesor digital de voce, microfon de calitate superioară în plafon, precum şi de difuzoarele maşinii. Recepţia este optimă chiar şi în condiţii nefavorabile, datorită conectării la antena exterioară.

În dotare este inclus şi un compartiment special pentru un smartphone compatibil cu standardul Qi, care permite încărcarea fără cablu. De asemenea, puteţi transfera convorbirile telefonice începute în afara maşinii la dispozitivul hands-free, prin Bluetooth. Operarea se face în acest caz prin comandă vocală, cu ajutorul volanului multifuncţional sau prin intermediul sistemului multimedia. Simplu şi exact aşa cum doriţi dumneavoastră.

Dynaudio

Sala de concerte de pe şosea.

Înalte limpezi. Başi profunzi. Opţional puteţi fi însoţit de sistemul de sunet 7.1 Dolby-Surround marca DYNAUDIO, cu 14 difuzoare reglate special pentru interiorul acestui automobil.

Specialistul audio DYNAUDIO furnizează echipamente audio pentru cele mai bune studiouri din lume. Cu sistemul de sunet DYNAUDIO Confidence, Touareg devine o sală de concerte pe roţi. Cele 14 difuzoare excelente au fost astfel dimensionate şi reglate pentru a oferi experiența sonoră optimă pentru interiorul specific acestui automobil. Sunetul 7.1 Dolby-Surround-Sound este asigurat de 4 difuzoare de înalte, 2 difuzoare de sunete medii, 4 de joase, 2 pentru efecte, 1 centerspeaker şi un subwoofer, dar şi datorită puterii de 730 de waţi. Nu vă miraţi dacă nimeni nu va mai dori să coboare din maşină. Nici măcar atunci când aţi ajuns la destinaţie.

App-Connect & Media Control

Pentru Touareg există chiar şi aplicaţii.

La bordul modelului Touareg puteţi interconecta smartphone-ul cu sistemul multimedia, putând astfel utiliza multe aplicaţii în timpul călătoriei. Volkswagen Media Control le permite pasagerilor dumneavoastră să decidă şi ei asupra programului de divertisment, utilizându-şi dispozitivele mobile.

Există aplicaţii pentru multe lucruri şi există multe aplicaţii pentru Touareg. App-Connect cu Android Auto™, Apple CarPlay™ şi MirrorLink® poate interconecta sistemul multimedia al maşinii cu smartphone-ul dumneavoastră. Astfel puteţi utiliza anumite aplicaţii de pe telefonul mobil, prin intermediul touchscreen-ului de mari dimensiuni de la bordul modelului Touareg. Tot mai multe aplicaţii utilizează informaţiile provenite de la automobil pentru funcţii interesante: aplicaţia My Guide vă poate indica destinaţii interesante în apropiere, ţinând cont de vreme şi de oră. Cu My Rules puteţi seta trimiterea automată a unui mesaj SMS, de exemplu, la numărul de acasă, imediat ce aţi ajuns la destinaţie.

Volkswagen Media Control pentru Android şi iOS îi poate integra şi pe pasagerii dumneavoastră în sistem. Pentru că folosind un smartphone sau o tabletă, ei pot utiliza sistemul multimedia al mașinii. Astfel, pot, de exemplu, selecta melodii sau destinaţii de navigaţie din agendă, chiar dacă stau pe locurile din spate.

Informații

Valorile privind consumul și emisiile de CO2 sunt determinate în baza procedurilor de măsurare stabilite de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehiculele noi sunt omologate de tip folosind procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial (WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care este o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului și a emisiilor de CO2.

Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui progresiv noul ciclu de conducere european (NEDC – New European Driving Cycle). Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt în multe cazuri mai ridicate comparativ cu cele măsurate în cadrul NEDC. Mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum și emisii, precum și elementele care influențează aceste valori pot fi obținute accesând pagina de internet www.volkswagen.ro/wltp.

Valorile de consum și emisii de CO₂ ale unui autovehicul sunt influențate și de conduita în trafic și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic).

De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, instalație de climatizare etc.), pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamica, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 pentru modelul configurat.

Mai multe detalii privind caracteristicile vehiculului, inclusiv valorile de consum și emisii CO2 pot fi obținute in showroom.