Polo

Noul Polo

Alege să-ți personalizezi printr-o comandă nouă la Autoclub mașina dorită, iar dacă timpul de așteptare ți se pare prea lung, optează pentru una din ofertele noastre zilnice livrabile mai rapid.

Centru de servicii

  • Adresa: 307200 Timisoara
    Calea Lugojului nr. 93
    Ghiroda Bifurcatie Aeroport
  • Vânzări:Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
    Sambata: 09:00 - 15:00
  • Service si Accesorii:Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Maria Franciac

Asistent vânzări

Dotări şi Design

Noul Polo: fiabil, sigur şi sportiv. Cu limbajul său clar al formelor şi cu liniile sale elegant, a găsit echilibrul perfect între design şi funcţionalitate, impresionând cu dotări confortabile, sigure şi moderne. Pe scurt: Polo stârneşte imediat dorinţa de a-l conduce.

Exterior

Daţi dovadă de stil

Noul Polo este sportiv şi are o personalitate puternică. Partea sa frontală pare şi mai dinamică, datorită capotei alungite a motorului, iar liniile orizontale o fac să pară chiar şi mai lată. Alura sportivă, dimensiunile compacte şi consolele scurte sunt semnele senzaţiilor speciale pe care le vor trăi cei care vor conduce această maşină.

Noul design al modelului Polo redefineşte standardele începând chiar de la linia de echipare de bază Trendline. Aşa-numita linie Tornado sare în ochi de la prima privire: această linie marcantă de design începe la aripile din faţă şi se continuă peste cele patru portiere incluse în dotarea standard şi ajunge până în spatele maşinii. Astfel creează contururi clare, care emană un dinamism progresiv aparte. Exteriorul este marcat de noile blocuri optice din faţă şi din spate, cu lumini de zi cu LED şi cu funcţia automată de reglare a luminilor de drum, precum şi de iluminarea cu LED a plăcuţei de înmatriculare şi de jantele din oţel, de 14 inchi, cu capace decorative.
În versiunea de echipare Comfortline, Polo dispune de jante din oţel de 15 inchi, cu capace decorative, de bare de protecţie în culoarea caroseriei, precum şi de carcasele oglinzilor şi mânerele uşilor vopsite în culoarea caroseriei. Oglinzile exterioare cu acţionare electrică pot fi încălzite şi sunt reglabile electric.
Dacă apreciaţi un exterior sportiv la fel de mult pe cât vă place şi confortul ridicat, atunci, cu Polo Highline vă puteţi satisface toate dorinţele. Bandourile cromate din bara de protecţie şi blocurile optice spate roşii închis subliniază eleganţa și sportivitatea modelului. Jantele „Salou” din aliaj uşor, de 15 inchi, desăvârşesc designul de ansamblu al noului dumneavoastră Polo.

Interior

Mai mult spaţiu pentru confortul dumneavoastră.

Printre dotările speciale ale modelului Polo se numără iluminarea ambientală, scaunele cu suport lombar opţional, precum şi inserţiile decorative. De asemenea, Polo a crescut, ceea ce înseamnă mai mult spaţiu la cap şi la picioare pentru şofer, pasagerul din faţă şi pentru pasagerii din spate.

Siguranţa dumneavoastră este pe primul plan: Polo Trendline. Sistemul de monitorizare a vecinătăţii „Front Assist”, inclusiv funcţia City de frânare de urgenţă şi Pedestrian Monitoring ajută la identificarea situaţiilor în care distanţa faţă de ceilalţi participanţi la trafic poate deveni riscantă, precum şi la scurtarea distanţei de frânare la nevoie. De asemenea, airbag-ul pentru cap protejează pasagerii din faţă şi din spate la nivelul capului, în condiţii de accident.
Aveţi multe bagaje? Nicio problemă la spaţiul generos oferit de Polo. Linia de echipare Comfortline oferă, de asemenea, o suprafaţă plană de încărcare. Astfel, folosindu-vă şi de avantajele spătarului banchetei rabatabil fracţionat asimetric, puteţi încărca mai uşor obiectele mai lungi sau cumpărăturile de anvergură. Sunetul potrivit şi climatizarea optimă în funcţie de anotimp sunt asigurate de sistemul radio Composition Colour, sistemul de climatizare şi volanul multifuncţional, care sunt dotări standard pentru Polo Comfortline.
Polo cu linia de echipare Highline oferă, alături de un nivel ridicat de confort, şi un plus de stil, de exemplu, datorită inserţiilor decorative „Deep Iron” sau „Silver Silk”. Cotiera centrală din faţă şi volanul multifuncţional îmbrăcat în piele sunt, de asemenea, deosebit de confortabile şi practice. În Pachetul de Iarnă, oferit ca dotare opțională pentru Polo Highline, sunt incluse şi scaunele încălzite în faţă şi afişajul pentru nivelul lichidului de spălare a parbrizului. Acestea oferă beneficii mai ales în zilele reci şi când ninge.

Lumini

Pregătit pentru atât de multă strălucire?

Veţi savura din plin acest aspect: noul Polo străluceşte cu luminile sale de zi cu LED, incluse în dotarea standard, alături de farurile cu halogen. Opţional, puteţi accentua şi mai mult designul sport al automobilului dumneavoastră Polo, cu farurile cu LED şi cu blocurile optice spate cu LED.

Argumente strălucitoare: farurile cu LED desenează o semnătură luminoasă impresionantă şi inconfundabilă, fiind caracterizate prin lumina puternică, fiabilitate şi o lumină similară celei naturale, în condiţii de consum redus. De asemenea, vor îmbunătăţi vizibilitatea în condiţii meteo nefavorabile. Luminile de zi cu LED sunt o dotare standard pentru Polo. Pentru liniile de dotare Comfortline şi Highline, puteţi comanda adiţional şi farurile cu LED, în care sunt integrate şi luminile de zi cu LED.

Jante

Arată bine pentru dumneavoastră: gama de jante disponibile pentru Polo.

Jantele cu care automobilul dumneavoastră Polo arată cel mai bine sunt o chestiune care ţine strict de gusturile dumneavoastră. De aceea, vă oferim o gamă atractivă de jante din oţel şi din aliaj uşor, cu care îi puteţi conferi automobilului dumneavoastră Polo o notă personală, pe gustul dumneavoastră.

Cum preferaţi? Polo Trendline are incluse în echiparea standard jante din oţel de 14 inchi cu capace decorative. La linia de echipare Comfortline, sunt incluse jante din oţel de 15 inchi cu capace decorative. Opţional: jantele din aliaj uşor de 15 inchi „Sassari” cu finisaj Brillant Silver şi jantele din aliaj uşor, cu finisaj negru gloss, „Seyne” de 15 inchi, care accentuează look-ul dinamic al modelului.
Jantele din aliaj uşor de 15 inchi „Salou” fac parte din dotarea standard a versiunii de echipare Polo Highline. Liniile de echipare Comfortline şi Highline vă oferă spre alegere o gamă şi mai largă de jante opţionale din aliaj uşor: jantele elegante „Las Minas” (16 inchi) cu finisaj Brillant Silver sau Adamantium Silver, jantele stilate „Torsby” (16 inchi) cu finisaj gloss sau negru, precum şi jantele expresive, disponibile exclusiv pentru Polo Highline, numite „Pamplona” (17 inchi), cu cinci spiţe duble şi finisaj Glam Silver sau Adamantium Silver. Iar dacă prefereați un design extrem de sportiv, cu siguranţă că veţi adora jantele argintii gloss „Sebering” oferite de divizia Volkswagen R GmbH. Acest model de jante integrează în mod reuşit contururile marcante de pe spiţe şi sunt disponibile şi în versiune neagră, ca parte a Pachetului „Black Style”. Volkswagen R GmbH oferă, de asemenea, jantele spectaculoase din aliaj uşor de 17 inchi „Bonnville”, pentru linia de echipare Highline.

Multimedia

Poate că sunteţi nevoit să vorbiţi la telefon în timp ce conduceţi sau aveţi nevoie de informaţii actuale sau de ajutorul navigaţiei pentru a ajunge la destinaţie sau poate doriţi pur şi simplu să ascultaţi muzică: Polo vă oferă diferite posibilităţi de a utiliza cele mai moderne tehnologii – simplu şi confortabil.

Radio

Dacă doriţi, puteţi să ascultaţi doar radio.

Dar dacă vă place să ascultaţi muzică în timp ce conduceţi, dar doriţi totodată să fiţi mereu informat şi să nu renunţaţi la confort, atunci veţi fi încântat de cele două sisteme radio care vă stau la dispoziţie.

Sistemul radio Composition Colour cu display glass color de 16,5 cm poate fi utilizat la fel de simplu ca un smartphone. Doar că oferă mai multe funcţii, incluzând un slot pentru carduri SD şi având capacitatea de a reda fişiere MP3 şi WMA. Composition Colour mai dispune şi de 4 difuzoare excelente în faţă. Totul este inclus în echiparea standard începând cu linia de dotarea Comfortline.
Toate sistemele multimedia oferite de Polo sunt orientate spre şofer şi au comenzile dispuse în mod inteligent pe planşa de instrumente. Gurile de ventilaţie se află sub display-ul poziţionat mai sus. Astfel au fost optimizate ergonomia şi vizibilitatea.

Navigatie

Ocoliţi doar pe drumurile care merită.

Uneori nu drumul direct este cel mai bun. Cu sistemul opţional de navigaţie Discover Media, cu conexiune Car-Net, puteţi evita ambuteiajele din trafic şi puteţi descoperi noi destinaţii interesante.

Poate merita să porniţi sistemul de navigaţie chiar şi pe rutele pe care le cunoaşteţi pe dinafară, dacă dispuneţi şi de Car-Net „Guide & Inform Basic”. Acest serviciu utilizează cele mai actuale date de pe internet, putând să vă avertizeze astfel din timp dacă pe drum sunt ambuteiaje. De asemenea, vă poate oferi rute ocolitoare, în astfel de cazuri şi vă ajută să descoperiţi destinaţii speciale, precum cafenele sau restaurante. În primul an, Car-Net „Guide & Inform Basic” vă este oferit gratuit.
Sistemul opţional de navigaţie Discover Media dispune de un touchscreen color de 20,3 cm, acoperit cu sticlă. Utilizarea este facilă şi intuitivă şi, dacă doriţi, puteţi controla sistemul chiar şi prin intermediul unei tablete, şezând în spate.
Şi trebuie neapărat să menţionăm: asigură distracţie maximă, cu sistemul radio, unitatea CD compatibilă MP3/WMA şi conexiunea USB, două slot-uri pentru carduri SD, interfaţă Bluetooth şi şase difuzoare. Călătoriţi frecvent prin Europa? Cu hărţile de navigaţie pentru Europa memorate pe cardul SD sunteţi pregătit optim pentru următoarea călătorie. Foarte avantajoasă este şi dispunerea display-ului, în partea de sus a panoului de instrumente. Astfel au fost optimizate ergonomia şi vizibilitatea.

Telefonie

Comunicare mai facilă.

Vorbiţi cât doriţi. Dar nu luaţi mâinile de pe volan. Polo vă oferă opţional interfața Confort pentru telefonie.

Extrem de confortabilă: interfaţa Confort pentru telefonie (dotare opţională) dispune de funcţie hands-free, precum şi de funcţia de încărcare inductivă. Iar datorită conexiunii inductive la antena exterioară a automobilului şi a unei mufe USB pentru date şi încărcare din compartimentul de depozitare din faţă, puteţi purta convorbiri telefonice deosebit de confortabil, la bordul automobilului dumneavoastră Polo. Încă un aspect special: conexiunea inductivă la antenă permite conectarea la microfonul de înaltă calitate integrat în plafonul maşinii, precum şi difuzarea sunetului prin intermediul difuzoarelor integrate ale maşinii, astfel încât calitatea sunetului convorbirilor va fi excelentă. Nu mai este necesar nici suportul adiţional pentru telefon. Un plus pentru design, dar şi pentru utilitate.

Car-Net

Conectat cu tot ceea ce este important pentru dumneavoastră.

Cu smartphone-ul sunteţi aproape tot timpul online. De ce nu şi cu automobilul dumneavoastră? Car-Net aduce Polo pe autostrada datelor, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de numeroase avantaje. În curând nu veţi mai dori să renunţaţi la ele.

Pentru Volkswagen, internet în maşină înseamnă Car-Net. Aici sunt incluse servicii practice şi aplicaţii utile. Pachetul de servicii „Guide & Inform”¹ vă este oferit în combinaţie cu sistemul de navigaţie „Discover Media”. Datorită conexiunii la internet, puteţi utiliza date care aproape că nu pot fi depăşite ca actualitate. Dacă undeva se formează sau se dizolvă un ambuteiaj, de exemplu, veţi afla acest fapt în timp real. Deosebit de confortabilă este şi funcţia de adaptare automată a rutei.

Iar Car-Net vă permite de asemenea să descoperiţi destinaţii special în apropiere, ca de exemplu restaurante. Dar puteţi găsi rapid şi alte puncte de interes. Precum hoteluri, staţii de alimentare sau cinematografe noi. Informaţiile de pe internet vă permit descoperiri interesante şi utile.

¹ Utilizarea serviciilor on-line mobile Car-Net „Guide & Inform” este posibilă exclusiv cu dotarea opţională „Discover Media”. De asemenea, aveţi nevoie de un dispozitiv mobil (de ex. un smartphone), care are capacitatea de a funcţiona ca hotspot WiFi mobil. Ca alternativă puteţi utiliza CarStick-ul opţional şi o cartelă SIM cu opţiune de date. Serviciile Car-Net „Guide & Inform” sunt disponibile doar cu un contract existent sau cu unul nou de telefonie mobilă încheiat cu un furnizor de servicii de telefonie mobilă şi doar în raza de acoperire a respectivei reţele de telefonie mobilă. În funcţie de tarifele dumneavoastră pentru serviciile de telefonie mobilă, atunci când recepţionaţi pachete de date prin intermediul internetului, pot fi generate costuri adiţionale – mai ales în străinătate (de ex. taxe de roaming). Din cauza volumului de date necesar pentru utilizarea serviciilor online mobile Car-Net „Guide & Inform”, vă recomandăm în mod expres să încheiaţi cu furnizorul dumneavoastră de telefonie mobilă un contract cu un abonament pentru traficul nelimitat de date! Pentru utilizarea serviciilor Car-Net „Guide & Inform”, trebuie încheiat un contract separat cu Volkswagen AG. Clientul are la dispoziţie 90 de zile de la livrarea autovehiculului pentru a înregistra autovehiculul pe www.volkswagen.com/car-net. Disponibilitatea serviciilor Car-Net „Guide & Inform” poate diferi de la o ţară la alta. Aceste servicii vă stau la dispoziţie pe perioada contractuală agreată şi pot fi supuse unor modificări de conţinut. Mai multe informaţii cu privire la Car-Net Guide & Inform vă sunt puse la dispoziţie pe www.volkswagen.com/car-net şi vă pot fi oferite de către distribuitorul dumneavoastră Volkswagen; informaţii cu privire la costurile serviciilor de telefonie mobilă vă poate oferi furnizorul dumneavoastră de servicii de telefonie mobilă.

Sisteme de asistenţă

Sistemele inteligente de asistenţă oferite pentru Polo contribuie la creşterea confortului în călătorii şi vă pot ajuta să faceţi faţă situaţiilor critice sau chiar să le evitaţi. Şi chiar dacă uneori nu vă veţi da seama direct de intervenţia sistemelor, veţi beneficia totuşi de sentimentul plăcut de a şti că ele există şi vă susţin la nevoie.

Pentru siguranţă maximă este nevoie de multe ajutoare.

Siguranţă

Uneori, în trafic se întâmplă lucruri neprevăzute. Polo vă poate fi de ajutor şi în astfel de situaţii.

Airbag-urile obişnuite sunt demult cunoscute. Acestea protejează în principal şoferul şi pasagerul din faţă, în cazul unui impact frontal. Airbag-ul pentru cap de la bordul noului Polo este un airbag lateral care se deschide din plafon, asemeni unei perdele. Dacă este declanşat în urma unei coliziuni, acoperă întreaga zonă vitrată laterală din faţă şi din spate, precum şi montantul B. Astfel vor fi protejate capetele şoferului şi pasagerului din faţă, precum şi ale pasagerilor care ocupă locurile laterale din spate. Desigur că la bordul noului Polo sunt incluse două astfel de airbag-uri: ca dotare standard, fără costuri suplimentare.

La drum

Sperăm să nu vă certaţi pentru volan!

Veţi avea parte de multe clipe plăcute conducând noul Polo. În acest sens, contribuie şi sistemele practice de asistenţă, care uşurează multe sarcini şi le fac mai confortabile. Savuraţi, de exemplu la drum lung, mai multă relaxare sau lăsaţi-vă ajutat în trafic.

Fiecare elev de şcoală de şoferi învaţă să se uite peste umăr, pentru a putea observa eventualele autovehicule din unghiul mort. Dar acum, opţional, este disponibil pentru Polo şi senzorul Blind Spot. Imediat ce în unghiul mort apare un alt autovehicul, şoferul este avertizat de potenţialul pericol, prin afişajul cu LED de pe oglinda exterioară.¹ Dacă şoferul acţionează totuşi semnalizarea, respectivul LED integrat în sticla oglinzii începe să lumineze intermitent, pentru a atrage şi mai mult atenţia asupra pericolului. Senzorul opţional „Blind Spot” funcţionează la viteze de la 15 km/h şi este oferit în combinaţie cu asistentul pentru ieşirea din parcare.
Asistentul pentru ieşirea din parcare ajută şoferul la manevrele de ieşire în marşarier de pe locurile de parcare.¹ Senzorii din bara de protecţie spate permit sistemului să monitorizeze traficul perpendicular, din spatele maşinii. La apropierea unui alt vehicul, semnalul sonor avertizează asupra situaţiei, la fel ca şi afişajul de pe display-ul sistemului radio sau de navigaţie. Dacă şoferul nu reacţionează, sistemul poate reduce gravitatea urmărilor unei eventuale coliziuni sau poate chiar contribui la evitarea în totalitate a unei coliziuni, în cazul ideal.

¹ Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

Parcare

Condusul este o activitate plăcută. Iar acum, şi manevrele de parcare au devenit distractive.

Manevrele de parcare ne pot pune uneori răbdarea la încercare. Dar Polo, cu sisteme opţionale de asistenţă la parcare, vă poate ajuta încă din faza de căutare a unui loc de parcare.

Asistentul pentru parcare Park Assist vă poate ajuta foarte mult: sistemul monitorizează ambele margini ale drumului în timpul deplasării, pentru a găsi locul de parcare potrivit pentru dumneavoastră. Distanţa faţă de marginea drumului poate fi între 0,5 şi 1,5 metri, iar viteza maximă de 40 km/h.
Park Assist controlează automat direcţia pentru a aduce maşina pe locurile de parcare paralele şi perpendiculare şi are chiar capacitatea de a direcţiona maşina pe locuri de parcare strâmte.¹ Dumneavoastră trebuie să vă ocupaţi doar de acceleraţie, ambreiaj şi frânare, în timp ce funcţia Manoeuvre Assist vă ajută cu restul: dacă automobilul detectează un obstacol în spate şi dumneavoastră nu reacţionaţi la avertizările sonore ale senzorilor pentru parcare, funcţia Manoeuvre Assist poate împiedica coliziunea cu obstacolul, intervenind automat supra frânelor.

¹ Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

Confort

Veţi fi foarte plăcut impresionat de confortul călătoriilor la bordul modelului Polo. Datorită dotărilor pentru confort, poziţia pe scaun este confortabilă şi vă menajează spatele. Puteţi, de asemenea, seta condiţiile climatice preferate, folosind sistemul de climatizare Climatronic.

Vedeţi exact acele informaţii pe care doriţi să le vedeţi.

Active Info Display

Sistemele analogice sunt de domeniul trecutului. Treceţi de la ceasurile clasice, la un display de înaltă rezoluţie. Inovatorul panou multifuncţional Active Info Display vă poate oferi mult mai multe informaţii decât doar viteza şi nivelul combustibilului.

Cu noul afişaj Active Info Display (dotare opţională), beneficiaţi de avantajele unei planşe multifuncţionale de instrumente, dar pe un display TFT color de înaltă rezoluţie, de 26 cm (10,25 inchi). Rezoluţia şi contrastul ating niveluri ridicate, culorile sunt intense şi luminozitatea optimă. De asemenea, aveţi posibilitatea de a selecta din mai multe moduri de afişare. Aveţi posibilitatea de a selecta afișarea pe panoul de instrumente multifuncţional a unor date adiţionale, suplimentar faţă de cele clasice precum turaţia, viteza şi kilometri.
Puteţi selecta afişajul dorit prin intermediul volanului multifuncţional şi al sistemului multimedia: după cum aveţi nevoie, puteţi accesa de exemplu detalii despre călătorie, puteţi vedea harta de navigaţie pe întregul display sau să solicitaţi afişarea activităţii sistemelor de asistență a şoferului. În locul afişajelor circulare, puteţi opta pentru afişarea pe întreaga suprafaţă a informațiilor privind melodia pe care tocmai o ascultați de pe MP3-plyer-ul dumneavoastră sau a datelor de contact ale persoanei cu care vorbiţi la telefon. Sau puteţi selecta o combinaţie între harta de navigaţie şi afişajul funcției media.
Aveţi posibilitatea de a configura până la trei moduri de afişare, folosind sistemul multimedia. Apoi le puteţi salva şi la puteţi selecta de la volanul multifuncţional. De asemenea, aveţi la dispoziţie adiţional şi un mod de afişare clasic. În acest mod veţi vedea varianta obișnuită a afişajelor: display-ul multifuncţional al computerului de bord, între turometru şi vitezometru.

Scaune confortabile

La atât de mult confort, nu veţi mai avea chef să coborâţi din maşină.

Fie drum lung sau plimbare dinamică: la bordul noului dumneavoastră Polo staţi în orice caz confortabil. Scaunele ergonomice incluse în dotarea standard vă menajează spatele şi vă oferă atât de mult confort, de parcă nici nu aţi fi în maşină.

Menajaţi-vă spatele: suportul lombar vă asigură o poziţie optimă când staţi în maşină. Mai ales la drum lung, musculatura spatelui este foarte solicitată şi se poate contracta. Suportul lombar poate împiedica acest lucru, relaxând coloana vertebrală. Suportul lombar este oferit ca dotare opţională pentru liniile de dotare Comfortline şi Highline.

Climatronic

Asiguraţi-vă condiţiile optime de climatizare.

Prea cald, prea rece sau între? Uneori este dificil să găsim temperatura optimă. Mai ales când în maşină sunt mai multe persoane. Cu sistemul opţional de climatizare cu reglaje pe 2 zone, aceste discuţii sunt de domeniul trecutului.

Sistemul de climatizare opţional Climatronic vă permite să reglaţi temperatura pe două zone diferite în automobil: cea a şoferului şi cea a pasagerului din față. Astfel, fiecare beneficiază de condițiile pe care le preferă. Dar Climatronic înseamnă chiar şi mai mult: puterea de ventilaţie este reglată în funcţie de viteza maşinii, funcţionând astfel mai silenţios la deplasarea cu viteză mai mică. Când activaţi curăţarea parbrizului sau selectaţi marşarierul, sistemul comută automat pe funcţia de recirculare, pentru ca la interior să nu pătrundă mirosuri neplăcute.

Plafonul panoramic

Soare şi aer proaspăt: această trapă glisantă deschide noi perspective.

Savuraţi perspectivele deosebite: cu plafonul panoramic rabatabil şi glisant beneficiaţi de panorame încântătoare spre exterior, iar la interior, de mângâierea plăcută a razelor de soare şi de aer proaspăt.

Dumneavoastră decideţi câtă deschidere să aibă noul dumneavoastră Polo. Închis, rabatat sau complet deschis: plafonul panoramic cu funcţii de glisare şi rabatare (opţional) vă va răsfăţa, cu multă lumină şi aer proaspăt, mai ales în zilele însorite. Iar dacă soarele va bate totuşi prea puternic, veţi fi protejat de sticla fumurie şi de jaluzeaua cu finisaje de calitate, astfel încât temperatura să rămână plăcută la interior. Plafonul panoramic cu funcţii de glisare şi rabatare atrage în orice caz toate privirile: suprafaţa vitrată este deosebit de mare, întinzându-se pe întreaga lăţime a plafonului. Datorită deschiderii sale largi, la interior intră mai mult aer proaspăt, asigurând temperaturi plăcute.

Accesul fără cheie Keyless Access

Uşile se deschid ca prin magie.

Urcaţi la bord fără a atinge cheia maşinii. Datorită sistemului opţional de acces şi pornire fără cheie „Keyless Access”, este suficient să aveţi asupra dumneavoastră cheia. Apoi puteţi, de asemenea, porni maşina fără cheie, folosind butonul corespunzător.

Gata cu căutările interminabile după cheia maşinii. O puteţi lăsa în buzunar sau în poşetă. Datorit sistemului opţional de acces şi pornire fără cheie „Keyless Access”, este suficient să aveţi asupra dumneavoastră cheia. Începând de la o distanţă de 1,5 metri, sistemul recunoaşte cheia şi deblochează uşile şi hayonul imediat ce deschideţi uşile din faţă acţionnd mânerul. La bordul maşinii, este suficient să acţionaţi butonul Start al motorului şi deja puteţi porni la drum.

Tehnologie

Tehnologiile moderne utilizate pentru motoarele disponibile pentru Polo se evidenţiază prin consumul redus, cuplul ridicat şi puterea mare. Este mix-ul optim pentru cei care călătoresc cu plăcere, dar sunt atenţi şi la consum.

Funcţia de selectare a modului de condus

Acumulaţi energie la frânare.

Când motorul merge în timp ce maşina stă la semafor, se pierde inutil combustibil. De aceea, sistemul Start-Stop opreşte motorul imediat ce luaţi piciorul de pe ambreiaj. La frânare, energia astfel eliberată este stocată în baterie.

Sistemul Start-Stop opreşte automat motorul când maşina stă pe loc. Motorul funcţionează doar când este cu adevărat necesar. Imediat ce ridicați piciorul de pe ambreiaj, motorul se opreşte. Când apăsaţi ambreiajul, motorul porneşte din nou. Apoi şi funcţia de recuperare a energiei de frânare începe să fie activă. Această funcţie transformă energia eliberată la frânare sau la ridicarea piciorului de pe acceleraţie, în energie electrică, prin intermediul generatorului. Energia este stocată în baterie. Sistemul Start-Stop şi funcţia de recuperare a energiei de frânare sunt două tehnologii cu care economisiţi energie, combustibil şi bani.

Sistemul Start-Stop

Polo se adaptează stilului în care conduceţi.

Preferaţi să conduceţi economic sau mai degrabă sportiv? Sau puneţi mai mult preţ pe confort? Cu funcţia opţională de selectare a modului de condus puteţi adapta caracteristicile dinamice ale maşinii la stilul dumneavoastră de condus şi la starea.

Cu funcţia opţională de selectare a modului de condus, puteţi să vă adaptaţi stilul în care conduceţi noul Polo, în funcţie de situaţie. Pentru a selecta modul dorit, trebuie doar să apăsaţi butonul aferent sau să selectaţi modul de condus prin intermediul sistemului multimedia. În funcţie de alegerea dumneavoastră, vor fi adaptate automat caracteristicile propulsiei, ale direcţiei, iar la transmisia automată DSG cu două ambreiaje vor fi adaptate, de asemenea, punctele în care vor fi schimbate vitezele.
Modul de condus ECO vă ajută să conduceţi cât mai economic. În acest sens adaptează caracteristicile motorului şi activează sistemul Start-Stop, dacă acesta este dezactivat. De asemenea, va fi activat reglajul de optimizare a consumului aferent sistemului de climatizare şi managementului termic. Dacă aţi optat pentru transmisia automată DSG cu două ambreiaje, sistemul va determina schimbarea mai rapidă a treptelor şi va activa cât mai des posibil funcţia economică de rulare liberă.
Când doriţi să beneficiaţi de confortul obişnuit, selectaţi modul de condus NORMAL. Iar când aveţi chef de condus dinamic, schimbaţi în modul SPORT. Flexibilitate maximă vă oferă, în schimb, profilul INDIVIDUAL.

Informații

Valorile privind consumul și emisiile de CO2 sunt determinate în baza procedurilor de măsurare stabilite de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehiculele noi sunt omologate de tip folosind procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial (WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care este o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului și a emisiilor de CO2.

Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui progresiv noul ciclu de conducere european (NEDC – New European Driving Cycle). Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt în multe cazuri mai ridicate comparativ cu cele măsurate în cadrul NEDC. Mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum și emisii, precum și elementele care influențează aceste valori pot fi obținute accesând pagina de internet www.volkswagen.ro/wltp.

Valorile de consum și emisii de CO₂ ale unui autovehicul sunt influențate și de conduita în trafic și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic).

De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, instalație de climatizare etc.), pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamica, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 pentru modelul configurat.

Mai multe detalii privind caracteristicile vehiculului, inclusiv valorile de consum și emisii CO2 pot fi obținute in showroom.