Tiguan Allspace

Tiguan Allspace

Spaţiul ideal pentru aventuri.

De la drumurile virajate de munte, la şoselele de coastă: cu Tiguan Allspace vă simţiţi ca acasă, oriunde aţi fi. Suveran, puternic şi cu un stil unic.

Centru de servicii

  • Adresa: 307200 Timisoara
    Calea Lugojului nr. 93
    Ghiroda Bifurcatie Aeroport
  • Vânzări:Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
    Sambata: 09:00 - 15:00
  • Service si Accesorii:Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Maria Franciac

Asistent vânzări

Ofertele pentru noul Volkswagen Tiguan Allspace 2021

Ofertele VW Tiguan Allspace la Autoclub disponibile acum

Beneficiază de o reducere pana la 3.980,– de Euro pentru Tiguan Allspace în limita stocului disponibil!

Design

Flexibilitate şi estetică: designul modelului Tiguan Allspace subliniază cu eleganţă punctele forte ale acestui automobil, punând accent pe stil şi calitate.

Designul exterior

Atrage privirile, emanând forţă.

Stârneşte cheful pentru mai mult: descoperiţi o nouă dimensiune a spaţiului în domeniul SUV-urilor compacte şi lăsaţi-vă cucerit de semnătura expresivă a luminilor, precum şi de numeroase alte elemente rafinate de design.
Exterior remarcabil, variate opţiuni de echipare şi tehnologie de iluminare expresivă: Tiguan Allspace are multe de oferit. Tiguan Allspace arată bine din orice unghi, printre altele, şi datorită blocurilor optice spate cu design marcant. De asemenea, toate liniile de echipare dispun de lumini de zi cu LED, incluse în dotarea standard. Tiguan Allspace Highline este echipat adiţional în dotarea standard şi cu blocuri optice spate cu LED şi cu faruri cu LED. Avantajele nu constau doar în designul şi mai atractiv, ci diodele luminoase consumă, de asemenea, mai puţină energie electrică decât becurile obişnuite şi au o durată de viaţă mai mare.

Dacă se va întâmpla să aveţi prea multe bagaje de transportat şi interiorul spaţios nu mai este suficient, barele de pe plafon vă vor oferi alternative: pe acestea puteţi monta, de exemplu, o cutie pentru bagaje, suporturi pentru biciclete sau pentru schiuri şi snowboard-uri (disponibile opţional în gama de Accesorii Originale). Începând cu linia de echipare Comfortline, barele de pe plafon sunt argintii eloxate.

Aspectul impresionant al modelului Tiguan Allspace este accentuat şi de detaliile de design cromate. În spate, atrag în mod deosebit atenţia ramele cromate în formă de trapez.

Indiferent încotro vă vor duce planurile dumneavoastră: cu Tiguan Allspace sunteţi mereu cu un pas înainte. Tehnic, dar şi estetic.

1. În imagini sunt redate şi dotări R-Line opţionale. Acestea intră mai târziu în producţie. Cu privire la termenul exact vă informează cu plăcere partenerul dumneavoastră Volkswagen.

Designul interior

Spaţiu generos, în care vă veţi simţi ca acasă!

Noul dumneavoastră loc preferat? Limbajul clar al formelor creează la interiorul modelului Tiguan Allspace o atmosferă plăcută, sesizabilă din prima clipă.

Plafonul panoramic

Mai multă libertate. Spre toate punctele cardinale.

Trapa panoramică opţională, rabatabilă şi glisantă, asigură o atmosferă luminoasă şi generoasă la interior şi o panoramă încântătoare, graţie dimensiunilor sale generoase. Elementul frontal din sticlă poate fi deschis, ridicat şi coborât electric. Iar dacă stelele sau luminile oraşului nu luminează destul de puternic, interiorul este scăldat într-o lumină plăcut estompată.

Plafonul panoramic cu funcţii de glisare şi rabatare şi iluminare ambientală.

Descoperiţi în fiecare zi ceva nou. Şi în fiecare noapte.

Tiguan Allspace are şi la interior multe de oferit, nu în ultimul rând datorită trapei panoramice opţionale, cu dimensiuni generoase şi funcţii de glisare şi rabatare. Sclipirea stelelor va fi încadrată, în stânga şi în dreapta, de lumina estompată de pe plafonul maşinii. La deschiderea uşilor, veţi fi întâmpinat de lumina plăcută de la nivelul podelei şi al trapei panoramice. Iar când veţi porni motorul, şi planşa de bord va fi iluminată în manieră cu adevărat impresionantă. Puteţi regla cu uşurinţă intensitatea luminii ambientale, folosind display-ul central.

Tehnologia LED

Asigură o mai bună vizibilitate. Şi atrage privirile.

Designul inovator face ca Tiguan Allspace să fie o apariţie inconfundabilă – şi farurile şi blocurile optice spate cu LED opţionale confirmă clar acest fapt. Iar cu Dynamic Light Assist, le veţi sări în ochi, celor care vin din sens opus, dar doar datorită designului.

Jante

Design atractiv. Şi dinamic.

Tiguan Allspace oferă numeroase trăsături de design ieşite din comun. Patru dintre acestea constau în jantele sale. Acestea se integrează perfect în designul maşinii şi îi influenţează caracterul, definind detalii masculine, sportive, dinamice sau elegante.

Jantele din aliaj uşor „Montana” 7 J x 17 sunt oferite ca dotare standard pentru linia de echipare Trendline.

1.Automobilele noastre sunt dotate, în echiparea standard, cu anvelope de vară. În România, începând cu 01.11.2011, sunteţi obligat prin lege, ca în condiţii de polei, zăpadă, gheaţă sau brumă, să echipaţi maşina cu anvelope de iarnă. Distribuitorul dumneavoastră Volkswagen vă stă cu plăcere la dispoziţie cu informaţii suplimentare în acest sens.

Pachetul Off-road

Mai multă diversitate în cotidian.

Dotările opţionale adiţionale vă ajută să vă bucuraţi şi mai mult de Tiguan Allspace, inclusiv în afara drumurilor bătătorite.

Însetat de aventuri.

Pachetul Off-road.

Fie borduri înalte sau pante abrupte: cei care merg pe propriul lor drum pot întâmpina obstacole. Cu pachetul off-road oferit opţional, puteţi să reacţionaţi relaxat în orice situaţie. Bara de protecţie din faţă, vopsită în culoarea caroseriei, permite un unghi de atac mai mare, iar scutul de sub maşină protejează suplimentar trenul de rulare. Remarcabile şi totodată elegante: pragurile rafinate ale uşilor poartă înscrisul „Offroad” în faţă.

Ofertele VW Tiguan Allspace la Autoclub disponibile acum

Beneficiază de o reducere pana la 3.980,– de Euro pentru Tiguan Allspace în limita stocului disponibil!

Conectivitate

Poate că trebuie să vorbiţi la telefon în timp ce conduceţi sau aveţi nevoie de informaţii actuale sau de ajutorul navigaţiei pentru a ajunge la destinaţie sau poate doriţi pur şi simplu să ascultaţi muzică: Tiguan Allspace vă oferă diferite posibilităţi de a utiliza cele mai moderne tehnologii – simplu şi confortabil.

Car-Net „Security & Service”

Deschide noi perspective. Inclusiv la interior.

Cu serviciile opţionale Car-Net „Security & Service”²⁾, aveţi mereu la dispoziţie toate datele importante despre automobil. În cazul unui accident, serviciul de apel de urgenţă iniţiază o conexiune telefonică cu centrala de urgenţe a mărcii Volkswagen. Datorită senzorilor de impact, vor fi transmise automat locul în care vă aflaţi şi datele automobilului şi, de asemenea, vor fi informate serviciile de urgenţă. Dar puteţi raporta şi manual un accident pe care l-aţi observat în trafic, folosind butonul de pe modulul compus din trei taste.

Nivelul combustibilului în rezervor, kilometri parcurşi sau informaţii cu privire la următoare verificare tehnică: cu serviciile opţionale Car-Net „Security & Service”¹⁾, aveţi mereu la dispoziţie toate datele importante despre automobil. Dar şi în situaţii de urgenţă, serviciile pot fi utile. În cazul accidentelor grave, care determină declanşarea airbag-urilor, sistemul transferă automat datele automobilului şi coordonatele locului în care acesta se află, către Centrala de Urgenţe Volkswagen.

Astfel, pot fi alarmate serviciile de asistenţă corespunzătoare, din apropiere şi poate fi transmis şi numărul persoanelor aflate în maşină. Până la sosirea serviciului de urgenţă, şoferul va fi asistat telefonic.

1. Pentru utilizarea serviciilor Car-Net Security & Service, trebuie încheiat un contract online separat cu Volkswagen AG. Pentru a putea utiliza serviciile pe întreaga perioadă de valabilitate, clientul are la dispoziţie 90 de zile de la livrarea autovehiculului pentru a înregistra autovehiculul pe www.volkswagen.com/Car-Net. Serviciul de Apel de urgenţă este activat deja de la livrarea autovehiculului Disponibilitatea serviciilor Car-Net poate diferi de la o ţară la alta. Aceste servicii vă stau la dispoziţie pe perioada contractuală agreată şi pot fi supuse unor modificări de conţinut pe perioada contractuală. Pentru a utiliza aplicaţia gratuită Car-Net, aveţi nevoie de un smartphone cu sistem de operare iOS sau Android şi de un card SIM cu opţiune de date cu un contract existent sau cu unul nou de telefonie mobilă încheiat cu un furnizor de servicii de telefonie mobilă. În funcţie de tarifele dumneavoastră pentru serviciile de telefonie mobilă, atunci când recepţionaţi sau trimiteţi pachete de date prin intermediul internetului, pot fi generate costuri adiţionale – mai ales în străinătate (de ex. taxe de roaming). Mai multe informaţii cu privire la Car-Net Security & Service vă sunt puse la dispoziţie pe www.volkswagen.com/Car-Net şi vă pot fi oferite de către distribuitorul dumneavoastră Volkswagen; informaţii cu privire la costurile serviciilor de telefonie mobilă vă poate oferi furnizorul dumneavoastră de servicii de telefonie mobilă.

Car-Net „Guide & Inform”

Nu mai plecaţi la drum fără internet.

În multe domenii internetul poate fi util – la fel şi în maşină. Puteţi fi, de exemplu, în permanenţă informat asupra situaţiei actuale din trafic. Sau vă puteţi planifica din timp călătoriile. Serviciile on-line opţionale „Car-Net Guide & Inform”³⁾ vă oferă însă şi mai multe funcţii.

Car-Net App-Connect

Folosiți aplicaţiile şi la bordul automobilului dumneavoastră Volkswagen.

App-Connect⁴⁾ – trei tehnologii inovatoare cu care puteţi folosi aplicaţiile smartphone-ului de pe touchscreen-ul sistemului multimedia al maşinii: MirrorLink™, Android Auto™ de la Google şi Apple CarPlay™.

Folosiți aplicaţiile şi la bordul automobilului dumneavoastră Volkswagen.

Car-Net App-Connect.

Car-Net App-Connect¹⁾ (dotare opţională) vă permite să conectaţi confortabil smartphone-ul dumneavoastră cu sistemul radio opţional Composition Media sau cu sistemul opţional de navigaţie Discover Media sau Discover Pro. Astfel puteţi utiliza anumite aplicaţii de pe telefonul mobil, prin intermediul touchscreen-ului automobilului. Dar avantajul nu constă doar în utilizarea facilă: aplicaţiile numeroase pot procesa informaţiile puse la dispoziţie de autovehicul pentru a oferi funcţii adiţionale utile sau distractive.

Volkswagen oferă trei interfeţe pentru conectarea smartphone-urilor: MirrorLink™, Android Auto™ de la Google şi Apple CarPlay™. La www.volkswagen.de/mobiltelefon puteţi verifica cu care dintre tehnologiile enumerate este compatibil smartphone-ul dumneavoastră. Vă rugăm să aveţi în vedere şi că anumite aplicaţii nu sunt oferite pentru toate cele trei tehnologii şi că disponibilitatea acestor tehnologii poate să difere de la o ţară la alta.

1. Disponibil exclusiv în combinaţie cu sistemul radio „Composition Media” sau sistemele de navigaţie „Discover Media” şi „Discover Pro”. Volkswagen Car-Net App-Connect cuprinde tehnologiile MirrorLink™, funcţia Android Auto™ de la Google şi funcţia CarPlay™ de la Apple. Disponibilitatea acestor tehnologii poate diferi de la o ţară la alta. Car-Net „App-Connect” este suportat deja de numeroase telefoane mobile şi Volkswagen colaborează strâns cu producători mari de smartphone pentru a încuraja larga răspândire a tehnologiilor Car-Net „App-Connect”. Informaţii actuale cu privire la compatibilitatea telefoanelor mobile noi, respectiv disponibile deja pe piaţă, găsiţi la www.volkswagen.de/mobiltelefon.

Sisteme radio şi de navigaţie

Cel mai bine este să vă puteţi alege chiar dumneavoastră copilotul.

La bordul automobilului dumneavoastră Volkswagen, dumneavoastră sunteţi persoana care ia deciziile. Pentru aceasta, vă stau la dispoziţie, spre alegere, două sisteme radio cu difuzoare excelente, cu tehnologie cu operare facilă şi cu multe posibilităţi de conectare a dispozitivelor externe. Sau puteţi opta pentru unul dintre cele două sisteme de navigaţie, care vă îndeplinesc toate dorinţele în domeniul multimedia.

App-Connect Cam-Connect

Deschide noi perspective. Chiar şi la interior.

Nu doar de pe locurile din faţă sunt multe de descoperit, ci uneori şi de pe banchetă. Pentru a avea şi acolo totul sub control, inclusiv în timp ce conduceţi, puteţi vedea pe ecranul sistemului radio sau de navigaţie imaginile statice capturate de camera dumneavoastră GoPro®, în combinaţie cu sistemul opţional „Car-Net App-Connect”.

Sunt multe de văzut. Chiar şi de pe banchetă.

App-Connect Cam-Connect.

Uitaţi-vă înainte şi totodată înapoi: cu sistemul opţional „Car-Net App-Connect” (disponibil începând cu sistemul multimedia Composition Media), imaginea înregistrată de camera dumneavoastră video GoPro® poate fi redată pe ecranul sistemului radio sau de navigaţie. Astfel, de exemplu, vedeţi tot ceea ce se întâmplă pe banchetă. Când maşina staţionează sau se deplasează foarte încet, este posibilă redarea unui video-stream continuu. La viteze mai mari, din motive de siguranţă, redarea este limitată la poze, care pot fi realizate prin apăsarea unui buton.

1. GoPro®: Camera GoPro® şi accesoriile adiţionale nu sunt incluse în dotările automobilului şi trebuie achiziționate separat. Funcţia descrisă este compatibilă cu următoarele versiuni: Camera video GoPro® Hero (3, 3+, sau 4). GoPro®, Hero, emblema GoPro® şi emblema GoPro® Be a Hero sunt mărci sau mărci înregistrate ale GoPro®.

Ofertele VW Tiguan Allspace la Autoclub disponibile acum

Beneficiază de o reducere pana la 3.980,– de Euro pentru Tiguan Allspace în limita stocului disponibil!

Sisteme de asistenţă

Echipat cu tehnologii inteligente şi cu sisteme opţionale de asistenţă a şoferului destinate evitării accidentelor, Tiguan Allspace vă va ajuta inclusiv în situaţiile critice. Pentru un nivel ridicat, liniştitor de siguranţă.

Area View

Anticipativ. În toate privinţele.

Manevre de ieşire din parcare în oraşul aglomerat sau manevre dificile pe teren accidentat: n-ar fi frumos, în astfel de situaţii cu vizibilitate restrânsă, dacă aţi putea vedea tot ce se află în jurul maşinii dumneavoastră? Cele patru camere video ale funcţiei opţionale Area View vă permite acest lucru.

Zona din jurul maşinii este supravegheată de cele patru camere video.

Funcţia opţională Area View de monitorizare a zonei din apropierea maşinii vă ajută să vedeţi tot cea ce intră în aria de acoperire a camerelor video: cele patru camere permit redarea imaginilor pe ecranul sistemului multimedia al maşinii. Astfel aveţi vizibilitate asupra zonelor care uneori sunt dificil de văzut de pe locul şoferului. Puteţi direcţiona maşina cu precizie spre sistemul de conectare a remorcii sau puteţi evita obstacolele, deplasându-vă în marşarier. „Area View” este deosebit de confortabil când aveţi spaţiu puţin pentru manevre, pentru că sistemul vă ajută să vedeţi peste tot în jurul maşinii.

Prin interconectarea tuturor celor patru camere video, sistemul generează perspectiva aeriană. Aceasta vă arată, în măsura razei acoperite de camere, zona din jurul automobilului. Astfel, mai ales pe teren dificil, vă puteţi orienta cu mai multă uşurinţă.

Lane Assist

Pe drumul cel bun. Inclusiv pe şosea.

Drum lung monoton, benzi de rulare care se îngustează şi şosele strâmte: în astfel de situaţii, concentrarea şoferului scade. De aceea, asistentul de menţinere a benzii de rulare Lane Assist vă ajută să monitorizaţi mai bine astfel de situaţii de deplasare şi să reduceţi la minimum riscurile.

Păstraţi banda şi aveţi mereu totul în vedere.

Asistentul de menţinere a benzii de rulare Lane Assist contribuie la evitarea accidentelor caracteristice scăderii concentrării, în anumite limite ale sistemului. Camera video de la nivelul oglinzii retrovizoare interioare permite sistemului să identifice marcajele benzilor de rulare şi să calculeze poziţia maşinii, cu ajutorul unei camere video de la nivelul oglinzii retrovizoare interioare. Când automobilul dumneavoastră se abate uşor de la traiectoria din interiorul benzii, Lane Assist vă avertizează virând uşor în direcţia opusă. Când sistemul este pornit, Lane Assist se activează automat, începând cu viteza de deplasare de 65 km/h, iar când viteza scade sub 60 km/h sau când acţionaţi semnalizarea, funcţia nu intervine.

Trailer Assist

Manevre facile de parcare. Chiar şi cu o remorcă mare.

La manevrele cu remorcă, automobilul poate prelua controlul direcţiei, în locul dumneavoastră. Sistemul opţional pentru manevrarea remorcii – Trailer Assist – vă ajută la greu.

Dynamic Light Assist

Sclipiri. Inclusiv în întuneric.

Noaptea, luminile de drum vă ajută să vedeţi mai departe. Dar este obositor să aprindeţi şi să stingeţi mereu faza lungă. De aceea, sistemul opţional Dynamic Light Assist estompează parţial luminile de drum.

Faza lungă care nu orbeşte.

Graţie sistemului opţional de reglare dinamică a luminilor de drum Dynamic Light Assist, puteţi conduce cu luminile de fază lungă în permanenţă pornite. Sistemul se activează automat la viteze începând cu 60 km/h şi când este complet întuneric. O cameră video identifică autovehiculele care se deplasează din sens opus sau înaintea propriei maşini, iar lumina de drum este estompată parţial cu ajutorul unei măşti. Funcţia ţine cont şi de iluminatul stradal. Carosabilul este astfel iluminat optim, în cele mai diferite situaţii din trafic.

Asistentul pentru parcare

Manevre relaxate de parcare. La simpla apăsare a unui buton.

Tiguan Allspace vă duce la destinaţie, conducându-vă până la finiş. Asistentul opţional Park Assist monitorizează, în trecere, ambele margini ale drumului. Când găseşte un loc potrivit, controlează automat direcţia, pentru a aduce maşina pe locurile de parcare paralele şi perpendiculare şi are chiar capacitatea de a direcţiona maşina de pe locul de parcare.

Asistentul pentru parcare „Park Assist“

Asistentul pentru parcare „Park Assist” are capacitatea de a direcţiona automat maşina pe locurile de parcare paralele sau perpendiculare, identificând în prealabil spaţiile potrivite ca dimensiune. Sistemul are, de asemenea, capacitatea de a direcţiona maşina de pe locurile de parcare paralele. Dumneavoastră mai trebuie să acţionaţi doar ambreiajul, acceleraţia şi frâna.

Asistentul pentru ambuteiaje

Relaxare automată. Chiar şi în ambuteiaje.

În traficul îngreunat, asistentul opţional pentru ambuteiaje, Traffic Jam Assist, monitorizează celelalte autovehicule din apropiere şi reacţionează autonom, menţinând banda, accelerând şi frânând, în anumite limite ale sistemului. Când traficul se blochează, automobilul se opreşte şi poate porni din nou automat de pe loc, într-o anumită perioadă de timp predefinită. Este posibil datorită funcţionării în tandem a tempomatului adaptiv ACC (dotare opţională) cu asistentul de menţinere a benzii de rulare Lane Assist. Asistentul pentru ambuteiaje vă ajută în situaţiile stresante din traficul îngreunat şi poate astfel să contribuie la evitarea accidentelor caracteristice congestiilor de pe şosea.

Ofertele VW Tiguan Allspace la Autoclub disponibile acum

Beneficiază de o reducere pana la 3.980,– de Euro pentru Tiguan Allspace în limita stocului disponibil!

Confort

De cele mai multe ori, terenul nou înseamnă ieşirea din zona de confort. Cu atât mai important este ca drumul într-acolo să fie confortabil. Cu interiorul să generos şi numeroşii asistenţi pentru confort, Tiguan vă va face fiecare călătorie mult mai plăcută.

Portbagajul cu funcţia Easy Open

Deschidere facilă. Închidere facilă.

Cu sistemul opţional „Easy Open”, călătoria relaxată începe încă înainte de a porni la drum. Aşezaţi bagajele grele în portbagaj, fără să căutaţi cheia: o scurtă mişcare cu piciorul sub spatele maşinii este suficientă pentru ca hayonul să se deschidă.

Deschide uşi. Inclusiv pe cea de la portbagaj.

Cât de des nu se întâmplă să ne aflăm în faţa portbagajului, încărcaţi cu bagaje şi să nu avem nicio mână liberă pentru a deschide hayonul? Funcţia practică „Easy Open” (opţional) vă permite să deschideţi hayonul fără să fiţi nevoit să puneţi jos ceea ce aveţi în mână. Când purtaţi asupra dumneavoastră, de exemplu în buzunar, cheia maşinii, o scurtă mişcare cu piciorul sub partea din spate a maşinii este suficientă pentru a debloca hayonul. Acesta vă va deschide un portbagaj cu un volum de transport de până la 1.775 litri*, la versiunea cu 7 locuri. Deosebit de practic: mecanismul pentru rabatarea spătarelor scaunelor din spate vă permite să rabataţi din portbagaj scaunele laterale de pe rândul doi şi scaunele de pe rândul trei, pentru a face loc pentru obiectele mai lungi. Este atât de simplu, că nici nu va trebui să le lăsaţi jos din mână. Hayonul poate fi apoi din nou închis, foarte simplu şi confortabil: trebuie doar să apăsaţi butonul de pe interior. Hayonul se închide abia când vă îndepărtaţi cu cheia de partea din spate a maşinii sau după 20 de secunde. Astfel, beneficiaţi de confort încă înainte de a porni la drum.**

* Poate varia în funcţie de combinaţia motor-transmisie.

** Vă rugăm să fixaţi întotdeauna bagajele în mod corespunzător.

DYNAUDIO Excite Surround

Pentru experienţe sonore perfecte.

Vă puteţi imagina că muzica ar putea suna mai bine în maşină, decât acasă, din sistemul de sunet HiFi? Sistemul opţional de sunet DYNAUDIO Excite Surround este reglat corespunzător caracteristicilor acustice ale automobilului, asigurând astfel un sunet superior tuturor aşteptărilor. Chiar dacă sunteţi obişnuit cu sunetul high-end de înaltă calitate.

Dacă doriţi să savuraţi toate nuanţele fine ale muzicii, cu başi precişi şi înalte clare precum cristalul, atunci ar trebui să ascultaţi muzica redată de sistemul de sunet DYNAUDIO Excite Surround, conceput de specialistul HiFi danez Dynaudio. Sistemul este oferit ca dotare opţională pentru liniile de echipare Comfortline şi Highline şi dispune de 8 difuzoare special reglate pentru interiorul maşinii, plus centre speaker, de un subwoofer performant, precum şi de un amplificator digital cu 16 canale, cu o putere totală de 400 de waţi. Astfel, fiecare călătorie se va desfăşura pe fundalul sonor perfect. Datorită procesării digitale a semnalului (DSP), care are în vedere modul de difuzare al fiecărei incinte acustice în funcţie de poziţia în care se află, beneficiaţi de sunet optim indiferent de locul pe care călătoriţi. Fie că preferaţi muzica acustică sau muzica electronică, sau că ascultaţi muzică la maximum sau mai silenţios: la finalul fiecărei călătorii veţi coborî din maşină mai relaxat.

Scaunul ergoActive

Cu ochii pe şosea. Cu spatele relaxat.

Scaunul opţional ergoActive⁶⁾ cu certificat AGR asigură un nivel optim de confort şi vă susţine coloana vertebrală la drum. Alături de reglajele înclinării şezutului şi adâncimii, scaunul dispune de un suport lombar ajustabil electric în 4 direcţii, cu funcţie electrică de masaj.

Există motive temeinice pentru care scaunul opţional ergoActive¹⁾ a fost distins cu certificatul german Aktion Gesunder Rücken (AGR – Programul pentru un Spate Sănătos): suportul lombar cu reglaje în 4 direcţii şi cu funcţie de masaj asigură relaxarea atunci când coloana vertebrală este solicitată. De asemenea, reglajele înclinării şezutului şi adâncimii permit o poziţie individualizată, pentru călătoriile în care vă veţi menaja spatele. Scaunul ergoActive nu îndeplineşte doar cele mai ridicate standarde de ergonomie, ci va fi totodată apreciat şi pentru tapiţeriile sale de calitate superioară.

1. Intră mai târziu în producţie.

Active Info Display

Se adaptează. Pentru dumneavoastră.

Vitezometru, turometru, kilometraj: cu sistemul opţional Active Info Display, aveţi toate aceste informaţii mereu în câmpul vizual imediat, plus multe alte date. De asemenea: puteţi pune accentul pe informaţiile care vă interesează cel mai mult în respectivul moment.

Rezoluţie. Informaţie.

Veţi căuta în zadar vechiul vitezometru la bordul modelului Tiguan Allspace: în locul său veţi găsi însă un ecran modern, cu diagonala de 31,2 cm (12,3 inchi): Active Info Display. Acesta oferă informaţii clasice, precum vitezometru, turometru, kilometraj, dar şi alte informaţii utile, pe care le puteţi aranja şi evidenţia după cum preferaţi. De exemplu, în modul de navigaţie, vitezometrul şi turometrul se mută la margine, pentru a lăsa mai mult spaţiu pentru hartă. Funcțiile de asistenţă pot fi integrate în grafica vitezometrului. De asemenea, Active Info Display „colaborează” şi cu alte sisteme ale autovehiculului: datele sistemului multimedia, afişate pe consola centrală, precum pozele contactelor din telefon sau coperta unui CD, pot fi redate şi pe Active Info Display.

Head-up Display

Totul la vedere. Până la destinaţie.

Mereu informat, fără a fi distras: când şoferul apăsă un buton, ecranul opţional „head-up” iese din planşa de instrumente şi aduce în câmpul vizual direct al şoferului informaţii precum viteza şi datele de navigaţie.

Cu ochii pe şosea. Şi pe tot restul.

Cu display-ul opţional head-up, veţi avea mereu în câmpul vizual imediat toate informaţiile importante: viteza, mesajele sistemelor de asistență a şoferului sau indicaţiile navigaţiei. Datele sunt proiectate pe un panou care iese din planşa de bord, în faţa parbrizului – astfel încât să aveţi informaţiile direct în faţa ochilor, putând totodată să menţineţi ochii pe şosea. Datele sunt clar lizibile, chiar dacă bate lumină din faţă, dinspre şosea. Când nu aveţi nevoie de display-ul head-up, îl puteţi coborî în planşa de bord, orificiul închizându-se etanş, fără să permită pătrunderea prafului.

Asistentul pentru ambuteiaje

Relaxare automată. Chiar şi în ambuteiaje.

În traficul îngreunat, asistentul opţional pentru ambuteiaje, Traffic Jam Assist, monitorizează celelalte autovehicule din apropiere şi reacţionează autonom, menţinând banda, accelerând şi frânând, în anumite limite ale sistemului. Când traficul se blochează, automobilul se opreşte şi poate porni din nou automat de pe loc, într-o anumită perioadă de timp predefinită. Este posibil datorită funcţionării în tandem a tempomatului adaptiv ACC (dotare opţională) cu asistentul de menţinere a benzii de rulare Lane Assist. Asistentul pentru ambuteiaje vă ajută în situaţiile stresante din traficul îngreunat şi poate astfel să contribuie la evitarea accidentelor caracteristice congestiilor de pe şosea.

Ofertele VW Tiguan Allspace la Autoclub disponibile acum

Beneficiază de o reducere pana la 3.980,– de Euro pentru Tiguan Allspace în limita stocului disponibil!

Călătorii de neuitat

Indiferent de locul în care se va afla noua dumneavoastră destinaţie – motoarele puternice cu tehnologia opţională 4MOTION vă vor aduce în aproape orice loc de pe hartă. Dar dumneavoastră veţi deţine mereu controlul – pe orice drum. Pentru că sistemul opţional 4MOTION Active Control face ca Tiguan Allspace să fie pregătit mereu optim pentru orice teren.

Funcţia de selectare a modului de condus

Mereu pe linia de plutire. Indiferent de ceea ce se află dedesubt.

Cu această dotare opţională puteţi alege oricând modul optim de condus: Normal, Eco, Sport, Confort sau Individual. Reglajele motorului şi ale transmisiei, precum şi răspunsul anumitor sisteme de asistenţă vor fi astfel adaptate situaţiei curente.

Cu sistemul opţional de selectare a modului de condus, puteţi adapta, corespunzător situaţiei, reglajele motorului şi ale transmisiei, precum şi anumite sisteme de asistenţă. Modul Normal este cel setat standard. Acesta asigură reglaje echilibrate. Modul Eco ajută la condusul cu consum optim, Sport rigidizează suspensiile în combinaţie cu funcţia de reglare adaptivă DCC, iar modul Comfort asigură senzaţii deosebit de confortabile. Cu modul Individual puteţi interveni mai profund asupra reglajelor pentru a le modifica exact aşa cum doriţi. Dacă veţi alege un motor cu 4MOTION, comutatorul rotativ 4MOTION Active Control vă permite efectuarea unor reglaje adiţionale, care vă vor ajuta în situaţiile ieşite din comun, în afara şoselelor asfaltate.

4MOTION

Rămâneţi cu roţile pe pământ.

Doriţi să puteţi avansa cu tracţiune optimă inclusiv pe teren accidentat şi umed? Cu tracţiunea integrală permanentă 4MOTION oferită ca dotare opţională veţi putea face acest lucru aproape peste tot.

Tracțiune integrală permanentă 4MOTION opţională este o funcţie inteligentă care face ca, în câteva milisecunde, fiecare roată să primească cuplul corespunzător suprafeţei pe care rulează. Astfel, pot fi evitate situaţiile în care roţile se învârt în gol sau se blochează. Iar automobilul dumneavoastră beneficiază de tracţiune sigură, pe aproape orice fel de suprafaţă de rulare. 4MOTION vă va spori astfel confortul. Poate fi, de asemenea, combinată cu sisteme de reglare a caracteristicilor dinamice, precum sistemul electronic de control al stabilităţii, sistemul de control al tracţiunii (ASR), diferenţialul blocabil electronic (EDS) şi sistemul de reglaj al momentului motor (MSR).

4MOTION Active Control

Echilibrat.

Fie autostradă sau drumuri înzăpezite de munte: cu sistemul opţional 4MOTION Active Control aveţi la dispoziţie diferite moduri de condus, adaptate la condiţiile curente.

La Tiguan Allspace, mai ales dacă îl echipaţi cu un motor cu tracţiune opţională 4MOTION, cele mai variate condiţii meteo şi călătoriile pe teren dificil, fac pur şi simplu parte din plăcerea condusului. Iar pentru ca în astfel de situaţii toate sistemele să se poată adapta şi mai bine condiţiilor, vă este oferit şi sistemul 4MOTION Active Control, pe care îl puteţi utiliza prin intermediul comutatorului rotativ cu tastă. Puteţi selecta între modurile „Snow”, „Offroad”, „Offroad Individual” şi „Onroad”. Sistemul interacţionează cu asistentul de urcare rampă, cel de coborâre pantă, cel de control electronic al stabilităţii şi cu diferenţialul blocabil electronic. În funcţie de profilul selectat, se modifică caracteristicile tracţiunii, ale dozării acceleraţiei, ale transmisiei, frânei de motor, asistenţei la demaraj, precum şi gradul de blocare. Rezultatul: Experienţe dinamice excelente, chiar şi pe zăpadă şi drumuri neasfaltate.

Motoare

Mai multă eficienţă.

Dar indiferent de motorul pentru care veţi opta: toate motorizările oferite pentru Tiguan Allspace sunt extrem de eficiente şi fiabile pentru utilizarea zilnică.

Motorul pe benzină de 1,4 l, cu 6 trepte (consum combustibil, l/100 km: urban 7,2 / extraurban 5,4 / mixt 6,1; emisii de CO₂ mixt, g/km: 137; Clasa de eficienţă: B1) oferit pentru Tiguan Allspace dispune de tehnologia TSI şi este deosebit de eficient şi puternic, graţie combinării injecţiei directe cu tehnologia inteligentă de supraalimentare. Şi motoarele TDI cu tehnologie Common-Rail conving prin economie şi putere. Prin comprimarea aerului necesar arderii, cu ajutorul unui turbocompresor cu gaze de evacuare, este crescută puterea şi totodată se economiseşte energie. Pentru Tiguan Allspace Highline, de exemplu, puteţi alege motorul TDI puternic, de 176 kW (240 CP) (consum combustibil, l/100 km: urban 7,7 / extraurban 5,8 / mixt 6,5; emisii de CO₂ mixt, g/km: 170; Clasa de eficienţă: C1), astfel încât să vă bucuraţi zi de zi, de performanţe impresionante. Acest motor, în combinaţie cu tracţiunea integrală permanentă 4MOTION, oferă o tracţiune optimizată, pe cele mai variate suprafeţe de rulare. De asemenea, graţie funcţiilor şi dotărilor BlueMotion Technology, puteţi economisi combustibil, fără a fi nevoie să renunţaţi la dinamism. Printre aceste funcţii se numără, de exemplu, funcţia de recuperare a energiei de frânare şi sistemul Start-Stop.

1. Valorile indicate sunt determinate conform procedeelor impuse de lege. Informaţiile nu se referă la un singur autovehicul şi nu sunt parte a ofertei, ci servesc exclusiv pentru compararea între diferitele tipuri de autovehicule. Consumul de combustibil / energie electrică şi emisiile de CO₂ ale unui autovehicul nu depind doar de eficienţa utilizării combustibilului / energiei electrice prin intermediul tehnologiei autovehiculului, ci sunt influenţate şi de modul în care autovehiculul este condus şi de alţi factori care nu sunt de natură tehnică (de ex. condiţii de mediu). Dotările şi accesoriile adiţionale (componente suplimentare, anvelope etc.) pot modifica parametrii relevanţi ai autovehiculului, ca de exemplu greutatea, rezistenţa la înaintare şi caracteristicile aerodinamice şi, alături de condiţiile meteo şi de cele de trafic, pot influenţa consumul şi performanţele. Valorile cu privire la consum şi la emisiile de CO₂ indicate sub formă de valori „de la – până la” sunt valabile în funcţie de formatul de anvelope ales şi de dotările opţionale. Observaţie conform Directivei 1999/94/CE în varianta valabilă în prezent: Informaţii adiţionale cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în „Ghidul privind consumul de carburant şi emisiile de CO₂ pentru toate modelele de autoturisme”, disponibil gratuit în toate locaţiile de vânzare ale Uniunii Europene.

Clasele de eficienţă evaluează autovehiculele în baza emisiilor de CO₂, în funcţie de masa proprie a autovehiculului. Autovehiculele care corespund unei valori medii, sunt încadrate în categoria D. Autovehiculele care au valori mai bune decât media actuală, sunt încadrate în categoriile A+, A, B sau C. Autovehiculele care au valori mai slabe decât media actuală, sunt încadrate în categoriile E, F sau G.

Ofertele VW Tiguan Allspace la Autoclub disponibile acum

Beneficiază de o reducere pana la 3.980,– de Euro pentru Tiguan Allspace în limita stocului disponibil!

Informații

Valorile privind consumul și emisiile de CO2 sunt determinate în baza procedurilor de măsurare stabilite de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehiculele noi sunt omologate de tip folosind procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial (WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care este o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului și a emisiilor de CO2.

Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui progresiv noul ciclu de conducere european (NEDC – New European Driving Cycle). Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt în multe cazuri mai ridicate comparativ cu cele măsurate în cadrul NEDC. Mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum și emisii, precum și elementele care influențează aceste valori pot fi obținute accesând pagina de internet www.volkswagen.ro/wltp.

Valorile de consum și emisii de CO₂ ale unui autovehicul sunt influențate și de conduita în trafic și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic).

De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, instalație de climatizare etc.), pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamica, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 pentru modelul configurat.

Mai multe detalii privind caracteristicile vehiculului, inclusiv valorile de consum și emisii CO2 pot fi obținute in showroom.