Alege să-ți personalizezi printr-o comandă nouă la Autoclub mașina dorită, iar dacă timpul de așteptare ți se pare prea lung, optează pentru una din ofertele noastre zilnice livrabile mai rapid.

Centru de servicii

  • Adresa: 307200 Timișoara
    Calea Lugojului nr. 93
    Ghiroda Bifurcatie Aeroport
  • Vânzări:Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
    Sâmbătă: 09:00 - 15:00
  • Service și Accesorii:Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Maria Franciac

Asistent vânzări

Mai multă variabilitate pentru viaţa dumneavoastră de familie.

Volkswagen Touran este un automobil pentru întreaga familie, fiind totodată atrăgător din punct de vedere estetic. Nu doar designul, ci şi geamurile laterale mari vă oferă privelişti grandioase din toate punctele de vedere. De asemenea, polivalentul automobil poate fi dotat opţional cu o trapă panoramică, uimitor de mare şi cu funcţii de glisare şi rabatare. Alături de vizibilitatea excelentă, vă puteţi bucura de spaţiul generos la picioare. Pentru că în ciuda dimensiunilor exterioare compacte, conceptul inteligent de structurare a spaţiului din noul Volkswagen Touran vă oferă capacitatea de transformare inclusă în dotarea standard, astfel încât puteţi face cu uşurinţă loc pentru ceea ce tocmai este trecut în agenda familiei dumneavoastră.

Infotainment

Telefonie

Legătura perfectă între punctul de plecare şi destinaţie.

Utilizarea facilă a telefonului în timpul călătoriilor cu noul Touran este asigurată de dotările opţionale pentru telefonul mobil.

Pregătirea „Comfort” permite conectarea telefonului mobil cu antena exterioară, în baza sistemului fără fir din consola centrală. Pregătirea „Business” permite chiar continuarea convorbirilor începute în afara maşinii, prin conectarea prin Bluetooth cu sistemul hands-free, iar telefonul poate fi păstrat în buzunar sau poşetă. Operarea se face în acest caz prin comandă vocală, cu ajutorul volanului multifuncţional sau prin intermediul sistemului de infotainment.
Conectarea telefonului mobil prin Bluetooth este posibilă graţie funcţiei incluse în dotarea opţională a sistemului radio „Composition Media” sau a sistemelor de navigaţie opţionale „Discover Media” şi „Discover Pro”. Pentru celelalte sisteme radio, acest mod facil de conectare fără fir poate fi comandat adiţional în baza pachetului „Connectivity”.
În funcţie de tarifele dumneavoastră pentru serviciile de telefonie mobilă, atunci când recepţionaţi pachete de date prin intermediul internetului, pot fi generate costuri adiţionale – mai ales în străinătate (de ex. taxe de roaming). Accesorii Originale Volkswagen vă recomandăm în mod expres să încheiaţi cu furnizorul dumneavoastră de telefonie mobilă un contract cu un abonament pentru traficul nelimitat de date! Informaţii adiţionale cu privire la utilizarea dispozitivelor mobile şi la Car-Net sunt incluse în manualul de bord Volkswagen.

Volkswagen Media Control

Avantajele sunt evidente.

Cu „Volkswagen Media Control” puteţi să controlaţi după preferințe sistemul de infotainment al modelului Volkswagen Touran de oriunde din maşină.

App-Connect

Maşina dumneavoastră devine un smartphone pe roţi.

Car-Net: servicii noi şi practice, plus aplicaţii utile. Automobilul dumneavoastră Volkswagen Touran este optim interconectat, graţie serviciilor individualizate de navigaţie sau a interconectării smartphone-ului dumneavoastră cu maşina.

Opţional, puteţi beneficia acum de accesul facil la aplicaţiile utile de pe smartphone-ul dumneavoastră, prin intermediul sistemelor „Composition Media”, „Discover Media” sau „Discover Pro”. Cu „App-Connect”*, anumite aplicaţii vor fi redate („oglindite”) prin USB pe display-ul sistemului dumneavoastră radio sau de radio-navigaţie, astfel încât funcţiile practice şi cele de divertisment ale smartphone-ului să vă stea la dispoziţie în noul Touran.
De exemplu, cu „ThinkBlue. Trainer” puteţi să vă analizaţi conduita la volan şi să învăţaţi cum să economisiţi combustibil conducând eficient. Sau cu „My Guide” puteți solicita recomandări pentru destinaţii interesante! Desigur, puteţi reda şi muzica de pe smartphone-ul dumneavoastră. „App-Connect”* este un sistem deschis, astfel încât, alături de propriile dezvoltări de la Volkswagen şi cele de la parteneri sau terţii independenţi pot extinde în permanenţă gama de aplicaţii oferite. Deci, ne aşteptăm la multe dezvoltări şi extinderi incitante.

Vă rugăm să aveţi în vedere că momentan, standardul MirrorLink este suportat doar de un număr redus de telefoane mobile de pe piaţă. Volkswagen colaborează strâns cu producătorii mari de smartphone-uri pentru a promova disponibilitatea MirrorLink la scară largă. Apple „CarPlay” şi Google „Android Auto” sunt activate mai târziu în România. Vă rugăm să verificaţi dacă dispozitivul dumneavoastră este compatibil cu MirrorLink, Car Play sau Android Auto. Utilizarea aplicaţiilor se face exclusiv prin intermediul telefonului dumneavoastră mobil. Vă rugăm să aveţi în vedere condiţiile dumneavoastră contractuale pentru serviciile de date şi internet.

Radio şi navigaţie

Dumneavoastră vă alegeţi copilotul.

Dumneavoastră decideţi ce copilot vă însoţește la drum. Puteţi alege dintre două sisteme radio cu un număr corespunzător de difuzoare, cu tehnologie cu operare facilă şi multe opţiuni de interconectare. Sau puteţi opta pentru unul dintre cele două sisteme de navigaţie.

În echiparea standard, modelul dispune de sistemul radio „Composition Colour”. Acesta vă oferă: touchscreen color, o unitate CD, opt difuzoare şi un dublu tuner cu Phase-Diversity pentru recepţia radio optimă.
Puteţi opta, de asemenea, pentru sistemul radio „Composition Media”, care convinge cu touchscreen-ul color de 16,5 cm, inclusiv senzori de proximitate pentru o operare extrem de facilă, precum şi conexiune Bluetooth pentru telefonul dumneavoastră mobil. Adiţional, reglajul a 5 parametri ai sunetului vă permite să adaptaţi coloritul sunetului muzicii deosebit de individualizat, în funcţie de preferinţele dumneavoastră personale. Astfel, muzica dumneavoastră preferată va suna şi mai bine!
Pentru Touran puteţi alege dintre două sisteme opţionale de navigaţie: sistemul de navigaţie „Discover Media” vă oferă un touchscreen color cu o diagonală de 16,5 cm, o mufă USB (şi pentru iPod/iPhone) şi o intrare AUX-IN (precum şi 2 slot-uri pentru card-uri SD). Interfaţa Bluetooth integrată vă permite să purtaţi cu ușurință convorbiri telefonice la drum, precum şi redarea muzicii salvate pe telefoanele compatibile. Unitatea CD se află în propriul spaţiu de depozitare media din torpedou şi redă şi muzică în format MP3, AAC sau WMA. Cu posibilităţile de redare 2D şi 2,5D, hărţile sunt clar redate. La cerere, vă sunt afişate diferite destinaţii, precum atracţii turistice, magazine sau restaurante.
Sistemul de navigaţie „Discover Pro” impresionează cu unitatea DVD care, în timpul pauzelor, vă permite chiar să redaţi filme pe touchscreen-ul de 20,3 cm. Pentru date aveţi la dispoziţie un SSD robust de 32 GB. Cu „Discover Pro”, destinaţiile pot fi selectate şi prin comandă vocală, ceea ce sporeşte şi mai mult confortul.

Sisteme de asistenţă

ACC & Front Assist

Conduceţi în condiţii mult mai confortabile.

La distanţa potrivită, viaţa este mai relaxată. Pentru a reuşi să o păstrați astfel şi în traficul aglomerat, oferta Touran include sistemul opţional de asistență în reglarea automată a distanței ACC, care vă ajută să menţineţi distanţa dorită faţă de vehiculele care se deplasează în faţa dumneavoastră.

Cu senzorii radar din partea din faţă a mașinii, sistemul scanează zona dinaintea automobilului dumneavoastră, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului. În cazul în care distanţa faţă de cel din față o permite, sistemul de asistenţă accelerează la viteza maximă selectată şi adaptează automat viteza imediat ce distanţa minimă faţă de vehiculul din faţă, pe care dumneavoastră aţi selectat-o, nu mai este respectată. Asistentul de reglare automată a distanței ACC poate fi activat la viteze între 30 km/h şi 160 km/h şi în combinaţie cu transmisia automată DSG cu două ambreiaje, poate încetini maşina chiar şi până la oprire. Apoi poate, într-un anumit termen, chiar să pornească din nou maşina de pe loc; un mare avantaj mai ales în traficul aglomerat, cu multe opriri şi porniri de pe loc.
Când senzorii detectează o distanţă critică faţă de vehiculul care se deplasează în faţă, se activează sistemul de monitorizare a vecinătăţii „Front Assist” (dotare standard începând cu linia de echipare Comfortline): acesta vă poate ajuta, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului, să evitaţi coliziunile sau să reduceţi gravitatea acestora. „Front Assist” vă avertizează acustic şi vizual, pregătind în acelaşi timp şi sistemul de frânare al modelului Touran pentru o frânare de urgenţă. În cazul în care şoferul frânează prea slab, sistemul de asistență sporeşte automat puterea de frânare. În cazul în care şoferul nu reacţionează deloc, sistemul iniţiază o frânare parţială automată.

*Vă rugăm să aveți în vedere că toate sistemele acționează în anumite limite tehnice și că în continuare se impune ca șoferul să conducă preventiv și cu precauție.

„Side Assist”

Vă păzeşte spatele.

Singur sau cu toată familia: „Side Assist”, sistemul opţional de asistență pentru menţinerea benzii de rulare, vă ajută, în limitele capacităţii sale, la schimbarea benzii de rulare pe şoselele cu mai multe benzi.

Singur sau cu toată familia: „Side Assist”, asistentul opţional pentru menţinerea benzii de rulare, vă ajută, în limitele capacităţii sistemului, la schimbarea benzii de rulare pe şoselele cu mai multe benzi. Sistemul se activează de la o viteză de deplasare de 30 km/h şi monitorizează traficul din spate cu ajutorul unor senzori radar. Dacă, atunci când se intenţionează schimbarea benzii, în zona care nu este vizibilă pentru şofer se deplasează un vehicul detectat de sistemul radar, sau, dacă din spate se apropie rapid un vehicul, atunci sistemul avertizează optic şoferul cu ajutorul unui indicator din oglinda exterioară.
Senzorii îndeplinesc de asemenea încă un rol util pentru asistentul pentru ieşirea de pe locurile de parcare. Când doriţi să ieşiţi cu spatele de pe un loc de parcare ce nu vă oferă o bună vizibilitate, sistemul poate identifica vehiculele care se apropie pe o anumită rază şi vă poate avertiza cu un semnal sonor. În cazuri urgente, sistemul poate chiar frâna, în cadrul anumitor limite ale sistemului, contribuind astfel, în mod ideal, la evitarea unei coliziuni sau la reducerea gravităţii unui impact.

*Vă rugăm să aveți în vedere că toate sistemele acționează în anumite limite tehnice și că în continuare se impune ca șoferul să conducă preventiv și cu precauție.

„Trailer Assist”

Selectaţi direcţia şi lăsaţi-vă condus.

Cu remorcă, manevrarea maşinii se poate transforma rapid într-un test al răbdării. Cu sistemul opţional „Trailer Assist”, aceste manevre devin mult mai ușoare și mai sigure.

După ce vă opriţi în poziţia corespunzătoare, asistentul poate prelua controlul direcţiei, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului. Cu ajutorul butonului de ajustare a oglinzii, puteţi regla direcţia de deplasare dorită şi o puteţi corecta pe parcursul întregului proces de dirijare controlat de „Trailer Assist”. Dumneavoastră mai trebuie doar să vă ocupaţi de schimbarea treptelor, accelerare şi frânare. Bineînțeles că dumneavoastră deţineţi în permanenţă controlul: intervenind asupra volanului, puteţi să întrerupeţi în orice moment procesul.

*Vă rugăm să aveți în vedere că toate sistemele acționează în anumite limite tehnice și că în continuare se impune ca șoferul să conducă preventiv și cu precauție.

Sistemul de frânare Multi Collision Brake

Mai puţine coliziuni secundare.

Conform studiilor, circa un sfert din accidentele prin coliziune sunt urmate de încă o coliziune, deoarece autovehiculul accidentat din faţă este împins mai departe. Cu sistemul de frânare automată „Multi Collision Brake”, accidentele consecutive pot fi evitate.

De multe ori, în cazul unui accident prin coliziune, nu are loc doar un singur impact. Din cauza puterii impactului, există, de exemplu, riscul ca autovehiculul implicat să intre pe banda traficului din sens opus. Sistemul de frânare Multi Collision Brake serveşte la reducerea pericolului coliziunilor ulterioare, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului. Dacă cei doi senzori independenţi unul faţă de celălalt înregistrează o coliziune, după o întârziere predefinită, este iniţiată frânarea la 10 km/h. În acest timp, şoferul poate interveni oricând şi poate prelua din nou controlul.

*Vă rugăm să aveți în vedere că toate sistemele acționează în anumite limite tehnice și că în continuare se impune ca șoferul să conducă preventiv și cu precauție.

Eficienţă

TDI

Puternic, dar nepretenţios.

Tehnologia modernă Common-Rail permite un consum redus, în timp ce injecţia directă şi supraalimentarea cu turbină asigură valori excelente ale cuplului.

VW Touran: TDI

Mai ales cu gândul la familie, menajarea resurselor reprezintă mai mult decât doar un avantaj economic. Este o investiţie pentru viitor. Deci este bine de ştiut că Touran este disponibil cu motoare TDI caracterizate prin raportul excelent între putere şi consum. Acest fapt este asigurat de injecţia directă de motorină, în combinaţie cu supraalimentarea cu gaze de evacuare. Rezultatul: conduită agilă pe şosea şi ardere curată. Iar cu tratarea adiţională a gazelor de evacuare, emisiile sunt reduse la minimum.

TSI

Turbo zi de zi.

Propulsoarele cu injecţie directă generează o putere ridicată şi un cuplu impresionant, la turaţie redusă. De asemenea, motoarele TSI oferite pentru noul Touran sunt deosebit de economice.

VW Touran: TSI

Astfel îi puteţi duce pe cei mici rapid la grădiniţă – sau puteţi transporta, în cele mai bune condiţii, placa de snowboard la munte: motoarele TSI ale noului Touran încântă cu un cuplu ridicat şi un consum redus. Combinaţia inteligentă de reducere a cilindreei cu injecţia directă de benzină şi supraalimentare asigură o dezvoltare uniformă a puterii şi o eficienţă ieşită din comun. Gama de motoare oferite pentru noul Touran vă va convinge.

BlueMotion Technology

Cine frânează, câştigă.

Dacă optaţi pentru un Volkswagen cu BlueMotion Technology, veţi beneficia de un model cu un consum mai redus, graţie optimizărilor inteligente. Deci, cu siguranţă vă veţi bucura să aflaţi că oferta Touran include în echiparea standard dotarea cu BlueMotion Technology.

Exteriorul modelului Touran nu este doar plăcut la vedere: la conceperea designului a fost acordată o atenţie specială îmbunătăţirii coeficientului de aerodinamicitate. Optimizările aerodinamice asigură direcţionarea cât mai avantajoasă a aerului în maşină şi în jurul acesteia.Celelalte optimizări BlueMotion Technology sunt mai puţin vizibile, însă extrem de eficiente: astfel, de exemplu, energia eliberată la frânare este stocată în acumulatorul automobilului. Acest proces este numit recuperarea energiei de frânare. Astfel, motorul trebuie să folosească mai rar energie pentru reîncărcarea acumulatorului.Iar când motorul nu este necesar, de exemplu la oprirea la semafor sau în timpul aşteptării la o trecere de cale ferată, funcţia Start-Stop opreşte automat motorul. Imediat ce acţionaţi ambreiajul, motorul porneşte din nou şi vă puteţi continua drumul ca de obicei.La modelele Touran echipate cu transmisia automată DSG cu două ambreiaje, din gama de dotări pentru economisirea carburantului face parte şi funcţia de rulare liberă. Aceasta decuplează motorul imediat ce luaţi piciorul de pe acceleraţie. Cum astfel nu se mai pierde energie cinetică la turaţie mare, automobilul poate rula corespunzător în continuare, fără să fie utilizat combustibil. Dacă frânaţi sau acceleraţi, motorul menţinut la ralanti este din nou cuplat.

Selectarea modului de condus

Cum doriţi dumneavoastră.

Cu sistemul opţional de selectare a modului de condus, puteţi adapta, după propriile dorinţe, propulsia, direcţia, transmisia şi chiar reglajele sistemului de climatizare.

Fiecare are propriile păreri cu privire la reglajele optime ale unui automobil. Cu sistemul opţional de selectare a modului de condus, puteţi adapta, după propriile dorinţe, propulsia, direcţia, transmisia şi chiar reglajele sistemului de climatizare. În acest sens aveţi la dispoziție opţiunea „Mod individual”. După ce aţi reglat o dată toate funcţiile după dorinţele dumneavoastră şi le-aţi memorat, este suficientă o simplă apăsare a unui buton, pentru a activa respectivele setări. Sau aţi dori să călătoriţi deosebit de economic? Atunci comutaţi din modul „normal”, în cel „Eco”. La acesta toate setările sunt reglate în vederea sporirii eficienţei.

Confort

7 locuri

Loc pentru până la şapte aventurieri.

Luaţi loc, vă rog: cu noul Touran, gaşca poate fi mai mare.

În echiparea standard, până la cinci persoane pot călători confortabil pe scaunele individuale, iar opţional puteţi să echipaţi maşina cu al treilea rând de locuri, pentru ca şi mai mulţi pasageri, mici şi mari, să se bucure de călătorii. Iar pentru ca aceştia să ajungă fără efort pe locurile lor, există sistemul de facilitare a accesului „Easy Entry”: scaunele laterale ale celui de-al doilea rând de scaune pot fi cu ușurință rabatate şi glisate spre faţă. Şi-au pus pasagerii centurile? Funcţia de identificare a fixării centurilor de siguranţă, pentru toate scaunele, vă informează în acest sens. Iar graţie sistemului de prindere ISOFIX oferit pentru toate scaunele de pe rândurile 2 şi 3, puteţi monta în siguranță până la cinci scaune pentru copii.

„Pure Air Climatronic”

Aer proaspăt pentru toţi călătorii.

Sistemul de climatizare „Pure Air Climatronic” (dotare standard pentru Highline; dotare opțională pentru Trendline şi Comfortline) împarte interiorul modelului Volkswagen Touran în trei zone de climatizare, pentru şofer, pasagerul din faţă şi pasagerii din spate, putând satisface astfel dorinţele individuale.

Astfel, condiţiile climatice pentru zona din spate pot fi reglate cu uşurinţă de către pasagerii care ocupă locurile de pe al doilea rând de scaune, cu ajutorul unităţii de control de pe latura din spate a cotierei centrale. Adiţional, şoferul poate alege unul dintre diferitele moduri de climatizare, care influenţează controlul electronic inteligent al sistemului „Pure Air Climatronic”: de exemplu, dacă la bord călătoresc copii mici, setarea „Gentle” vă poate ajuta la eliminarea curentului de aer.
Nu toate componentele aerului de la exterior sunt dorite şi în interior. De aceea, „Pure Air Climatronic” dispune de un filtru anti-alergeni cu cărbune activ, precum şi de un senzor de calitate a aerului. Practică este şi funcţia de climatizare a torpedoului, care vă permite să aveţi snack-uri proaspete la bordul maşinii.

Scaunul ergoActive

Luaţi loc şi relaxaţi-vă.

Cu acest scaun confortabil, călătoriile la drum lung devin o adevărată plăcere.

Scaunul ergoActive este disponibil opţional pentru şofer poate fi adaptat corpului dumneavoastră graţie reglajelor în 14 direcţii, astfel încât să aveţi o călătorie mai confortabilă şi mai sănătoasă. Desigur că scaunul dispune şi de încălzire. Dar ceea ce face ca scaunul ergoActive să fie deosebit de confortabil este suportul său lombar cu reglaj electric şi cu funcţie de masaj, care vă va menţine spatele relaxat pe toată durata călătoriei. Pentru aceste calităţi, scaunul a fost deja distins cu marca germană de calitate a Aktion Gesunder Rücken e.V. (Programul pentru un Spate Sănătos), recunoscută la nivel internaţional. Acest program se bazează pe munca medicilor de specialitate şi a terapeuţilor, care au conceput această renumită marcă de calitate împreună cu două cele mai mari asociaţii germane de instruire în domeniul sănătăţii spatelui.

Informații

Valorile privind consumul și emisiile de CO2 sunt determinate în baza procedurilor de măsurare stabilite de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehiculele noi sunt omologate de tip folosind procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial (WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care este o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului și a emisiilor de CO2.

Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui progresiv noul ciclu de conducere european (NEDC – New European Driving Cycle). Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt în multe cazuri mai ridicate comparativ cu cele măsurate în cadrul NEDC. Mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum și emisii, precum și elementele care influențează aceste valori pot fi obținute accesând pagina de internet www.volkswagen.ro/wltp.

Valorile de consum și emisii de CO₂ ale unui autovehicul sunt influențate și de conduita în trafic și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic).

De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, instalație de climatizare etc.), pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamica, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 pentru modelul configurat.

Mai multe detalii privind caracteristicile vehiculului, inclusiv valorile de consum și emisii CO2 pot fi obținute in showroom.